Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη -Σύζυγος της Μίνας Γκάγκα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου (βίντεο) (upd)

Σε ύφεση είναι τα τελευταία λεπτά η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής οικιακών σκευών στην Κηφισιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μπει πλέον στο χώρο του εργοστασίου, έχει καταστραφεί ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών και υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και να εκλείψει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης σε κοντινή επιχείρηση. 

Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Λιάφας, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα σημείο στο εργοστάσιο, δεν επεκτάθηκε σε όμορες επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο έδωσαν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. 

Η φωτιά  ξέσπασε στις 15:30 στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πμευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά η φωτιά ξέσπασε μετά από μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε το εργοστάσιο, ενώ ο συναγερμός σήμανε σε δύο επίπεδα:

Αφενός στην Πυροσβεστική για την κατάσβεση, αφετέρου στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση των πολιτών προκειμενου να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το σύννεφο του καπνού έγινε ορατό μέσα σε λίγη ώρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς σε μεγάλη περιοχή. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της τροχαίας που απέκλεισαν την κυκλοφορία ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών μέσων. 

Έκτακτη ειδοποίηση στα κινητά των πολιτών που βρίσκονται στην Κηφισιά εστάλη το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6), μετά από φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. 

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είναι ο Βασίλης Παλαμίδης, σύζυγος της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία είναι πνευμονολόγος, άρα ως ειδική γνωρίζει την επικινδυνότητα των υλικών που καίγονται.

Πρόκειται για εργοστάσιο κατασκευής τηγανιών και ανοξείδωτων οικιακών σκευών με την επωνυμία PAL Παλαμίδης, επί της οδού Αιγιδών 9 στο Πανόραμα Κηφισιάς.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων σκευών στην Κηφισιά έχει σημάνει συναγερμό και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετά το μήνυμα 112 που εστάλη στους κατοίκους δόθηκε και οδηγία στο νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροί που βρίσκεται πολύ κοντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε η οδηγία λόγω της φωτιάς στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά να κλείσουν όλα τα παράθυρα για την προστασία των ασθενών.

Η ίδια οδηγία έχει δοθεί και στους κατοίκους της περιοχής που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο καθώς οι καπνοί είναι τοξικοί. 

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά, στην οδό Αιγίδων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο που παρασκευάζζει φρυγανιές και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός και στο σημείο έχουν σπεύσει 6 πυροσεβστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες καθώς επίσης και κλιμακοφόρα οχήματα.

Σημειώνετια ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα που το εργοστάσιο ήταν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενόνται προληπτικά τα γύρω εργοστάσια της περιοχής.

Σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αιγιδών στην περιοχή της Κηφισίας προχώρησε η τροχαία, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο παρασκευσής τηγανιών.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους.

Το ΕΚΑΒ έχει στείλει δύο ασθενοφόρα προληπτικά στο σημείο.

Έχει σταλεί 112 στους κατοίκους της περιοχής εξαιτίας των πυκνών καπνών να έχουν κλειστά πόρτες, παράθυρα.

Πάντως, ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112 ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», επισημαίνεται στο μήνυμα.

Στον σύζυγο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, ανήκει το εργοστάσιο που κάηκε στη Νέα Κηφισιά.

Πρόκειται για το εργοστάσιο του επιχειρηματία Βασίλη Παλαμήδη, το οποίο παράγει τηγάνια.

Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που παράγει μαγειρικά σκεύη και προϊόντα διογκωμένης πολυστερίνης.

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν σε έλεγχο την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6).

Οι εικόνες που έχουν δημοσιευθεί από το σημείο είναι αποκαλυπτικές:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ