Κοινωνία

Που εστιάζουν την προσοχή τους οι Αρχές για την ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών - Κορίνθου (Βίντεο)

Μέχρι την Τετάρτη πρόκειται να διαρκέσουν οι εργασίες για την κατεδάφιση της γέφυρας στον Ισθμό που υπέστη ζημιές λόγω της ανατροπής και της έκρηξης του βυτιοφόρου χθες βράδυ της Παρασκευής, όπως και η απομάκρυνση των μπαζών από το σημείο.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες της ανατροπής του βυτιοφόρου. Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν τα εξής ερωτήματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ:

- Υπερέβη το όριο ταχύτητας;
- Οδηγούσε υπό την επήρρεια αλκοόλ;
- Είχε υπερβεί το ωράριο εργασίας του;
- Είχε δικλείδες ασφαλείας το όχημα;

Σε σκασμένο λάστιχο απέδωσε ο οδηγός το ατύχημα



Παράλληλα, ο οδηγός του βυτιοφόρου, φέρεται να απέδωσε το ατύχημα σε σκασμένο λάστιχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος οδηγός υποστήριξε ότι πάτησε σε κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να σκάσει λάστιχο και στη συνέχεια να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις



Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:
 

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.

β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10-06-2024).

 

Διαδοχικές εκρήξεις



Το βυτιοφόρο ανετράπη την Παρασκευή (7/6) στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κόλαση φωτιάς με διαδοχικές εκρήξεις.

Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν δύσκολη αφού υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή γύρω από το βυτιοφόρο.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...