Κοινωνία

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των νέων δειγμάτων από το νερό της Μαγνησίας- Δεν εντοπίστηκε σπασμένος αγωγός

Οι Αρχές ερευνούν την αιτία για τα εκατοντάδες κρούσματα γαστραντερίτιδας σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα δεν έχουν ακόμα απαντήσεις οι αρχές της Μαγνησίας από τι μολύνθηκε το νερό με κόπρανα και σαλμονέλα με συνέπεια να οδηγηθούν με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο Βόλου στο Κ.Υ πολλοί κάτοικοι.

Σήμερα αναμένεται να αδειάσουν τις δεξαμενές που βρίσκονται στις περιοχές προκειμένου να τις καθαρίσουν, να τις ξαναγεμίσουν και στη συνέχεια να προβούν σε νέους ελέγχους για την καταλληλόλητα του νερού.

Η σαφής οδηγία που έχει δοθεί τους πολίτες είναι το νερό να χρησιμοποιείται μόνο για τη χρήση της τουαλέτας και σε καμιά περίπτωση για μπάνιο ή μαγείρεμα. Εννοείται ότι απαγορεύεται δια ροπάλου να το πιούν.

Το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Χρήστος  Χατζηχριστοδούλου σε κοινή συνέντευξη τύπου, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα από τα δείγματα νερού που ελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα.

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑ η τοπική εταιρία νερού έχει ελέγξει όλο το δίκτυο της υδροδότησης στην περιοχή. Δεν έχει βρεθεί κάποιο σπάσιμο κάτι το οποίο θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα από εκεί θα εισχώρησαν τα βλαβερά στοιχεία που προκάλεσαν την γαστρεντερίτιδα τους κατοίκους. Στον δήμο της περιοχής δεν αποκλείουν και την πιθανότητα να έχει υπάρξει δολιοφθορά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...