Κοινωνία

Αποκαλυπτική έρευνα για τους θεσμούς: Οι Έλληνες εμπιστεύονται Στρατό και Αστυνομία – Μόλις το 12% πιστεύει τα ΜΜΕ

Κόλαφος για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι η έρευνα της ΚΑΠΑ Research για την εκτίμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, καθώς φαίνεται πως μόλις ένας στους δέκα (12%) πολίτες της Ελλάδας εμπιστεύονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο 2024 οι πολιτες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Κατά πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας;», την πρώτη θέση έχει ο Στρατός, με το 71% των πολιτών να τον εμπιστεύεται, ενώ ακολουθούν η Αστυνομία, η ΕΛΣΤΑΤ και μετά η κυβέρνηση.


Σε ό,τι αφορά στην Εκκλησία, εντύπωση προκαλεί πως μόλις το 38% την εμπιστεύεται, ενώ τη Δικαιοσύνη... το 37%. Με άλλα λόγια, μόλις ένας στους τρεις πολίτες εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη της χώρας!
Αναλυτικά:

Ικανοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναδημοσίευσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης πανελλαδικής έρευνας της ΚΑΠΑ RESEARCH, καθώς υπάρχει διακριτή αναφοΣΕλληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) αναδημοσιεύει τα αποτελέσματα της πρόσφατης

Συγκεκριμένα στην πανελλαδική Έρευνα της εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας, η ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στην τρίτη (3η) θέση

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ