Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Καλαμάτα: Αυτή είναι η Μαριάννα που ήταν φυλακισμένη σε κλουβί

Το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από το σύγχρονο «Κωσταλέξι» της Καλαμάτας, όπου μια 29χρονη κοπέλα έχει αναγκαστεί να ζει εδώ και επτά χρόνια σε συνθήκες που δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες που ζούσε δεκαετίες πριν η 47χρονη Ελένη Καρυώτη, φέρνει σήμερα στο φως η «Espresso».

Την ίδια ώρα, στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα αποκαλύπτουν ότι η Μαριάννα με τα καταγάλανα μάτια και το αγγελικό πρόσωπο, η οποία έφτασε να ζει μέσα σε… αυτοσχέδια κλουβιά από παλέτες, είχε διαγνωστεί με ελαφρά νοητική υστέρηση, ενώ είχε φοιτήσει σε ειδικό σχολείο στο Ιλιον Αττικής τη διετία 2005-2006!

Σε έγγραφο του Τμήματος Αναδόχων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο δημοσιεύουμε αποκλειστικά σήμερα, τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «αποφασίστηκε η συνέχιση της παρακολούθησής της (ενν. Μαριάννας) μόνο στο 1ο Ειδικό Σχολείο Ιλίου και τη φετινή σχολική χρονιά», ενώ σε άλλο σημείο του εγγράφου προτείνονται ακόμα και προγράμματα του δήμου, τα οποία θεωρούνταν κατάλληλα για την κοινωνικοποίηση της 11χρονης -τότε- Μαριάννας, όπως οι ομάδες χορού!

Σε άλλο έγγραφο με ημερομηνία 7/6/2006, που υπογράφει παιδοψυχίατρος του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, αναφέρεται ότι η Μαριάννα εμφάνιζε ελαφρά νοητική υστέρηση με επιθετικότητα και ψυχοκινητική ανησυχία, όταν μεταφέρθηκε στη Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η πορεία της ήταν βελτιούμενη. Την ανατριχιαστική ιστορία έφερε στο φως η ίδια η ανάδοχη μητέρα της νεαρής γυναίκας, δίνοντας, μάλιστα, στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν την 29χρονη Μαριάννα να φωνάζει ή να πετάει πράγματα μέσα από τα κάγκελα του κλουβιού-δωματίου της σε κατάσταση παροξυσμού!

Aπό το ίδρυμα «Μητέρα»

Οπως είπε η μητέρα σε δηλώσεις της, η κόρη της, της οποίας την αναδοχή ανέλαβε όταν εκείνη ήταν μόλις 22 μηνών, από το Ιδρυμα Βρεφών «Μητέρα», ζει μέσα σε αυτοσχέδια κλουβιά από παλέτες, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας, στο χωριό Αμμος Μεσσηνίας, προκειμένου να μένει προστατευμένη και να μην τραυματίζει τόσο τον εαυτό της όσο και τους γύρω της. «Το παιδί με αυτά που έχει περάσει και λίγα κάνει…» ανέφερε η μητέρα της 29χρονης Σοφία Νίνιου και ζήτησε από τις υπηρεσίες πρόνοιας να δείξουν ενδιαφέρον για την κόρη της, αλλά παραμένοντας υπό τη δική της κύρια φροντίδα. Ωστόσο, σε άλλες δηλώσεις της είχε αναφέρει: «Δεν έχω αντίρρηση να πάει σε δομή, αλλά εξαρτάται από τη δομή…».

Οπως αποκάλυψε η γνωστή ηθοποιός και γραμματέας του Υποστηρικτικού Δικτύου ΑμεΑ-4amea Νένα Χρονοπούλου, η μητέρα της Μαριάννας είχε επικοινωνήσει μαζί της πριν από μερικά χρόνια και της είχε μεταφέρει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με την κόρη της. «Πριν από κάποια χρόνια είχε επικοινωνήσει μαζί μας η ανάδοχη μητέρα της Μαριάννας, ζητώντας να δημοσιοποιηθεί το θέμα της, το οποίο ήταν πραγματική σοκαριστικό. Αυτά που ζητούσε ήταν να βοηθηθεί, ώστε να γίνεται κατ’ οίκον νοσηλεία του παιδιού από γιατρούς για πάσης φύσεως ασθένεια, καθώς, εξαιτίας των πολλών σκευασμάτων που είχε πάρει, είχε και άλλα νοσήματα, κάτι που ασφαλώς δεν συνέβαινε. Το αποτέλεσμα ήταν οι ανάγκες της Μαριάννας να αυξάνονται και να δούμε το φαινόμενο που είδαμε…» ανέφερε η κυρία Χρονοπούλου, μιλώντας στην «Espresso».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...