Κοινωνία

Αναστάτωση προκάλεσε φίδι μήκους δύο μέτρων που βρέθηκε σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Φίδι που μπήκε σε διαμέρισμα στο Πανόραμα, της Θεσσαλονίκης και αρχικά έγινε αντιληπτό από τον σκύλο της οικογένειας, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα ερπετό ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και τα φίδια κάνουν σιγά σιγά συχνές εμφανίσεις ακόμα και σε σπίτια. Πριν από λίγες ημέρες ένας έφιος, σχεδόν δυο μέτρα, εντοπίστηκε από ροτβάιλερ σε μια ντουζιέρα στο Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη. Το φίδι προκάλεσε αναστάτωση όταν εντοπίστηκε με τους ιδιοκτήτες από ένα σημείο και μετά, να το βλέπουν από απόσταση.

Οι ιδιοκτήτες κάλεσαν τους εθελοντές που κατάφεραν και μάζεψαν το φίδι με ασφάλεια. Τον τελευταίο μήνα η Ελευθερία Βεκίλογλου από τους εθελοντές της ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης ζώων μαζί με τον Στέλιο Γερονυμάκη έχουν επιστρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον 10 φίδια.

Για ακόμα μια φορά οι εθελοντές υπενθυμίζουν ότι μόνο η οχιά είναι επικίνδυνο φίδι και πως όταν εντοπίζουμε κάποιο φίδι, αμέσως καλούμε τις αρχές και δεν το σκοτώνουμε. Ο έφιος που εντοπίστηκε στο Πανόραμα είναι ένα μη δηλητηριώδες φίδι, ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ημερόβιο, δραστήριο φίδι, αρκετά νευρικό και γρήγορο. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος φίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς μπορεί να φτάσει ακόμα και τα δύο μέτρα. Τρέφεται με τρωκτικά και σαύρες, αλλά και με άλλα φίδια και πτηνά. Θα αμυνθεί σθεναρά αν απειληθεί σηκώνοντας το μπροστινό μέρος του σώματος ψηλά, “σφυρίζοντας” δυνατά και προσποιούμενο επίθεση.

Στη χώρα, το φίδι έφιος βρίσκεται κυρίως στην Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, όπως επίσης και σε μια σειρά από νησιά στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ