Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ζωή με τον θάνατό του πρόσφερε ηλικιωμένος

Οι συγγενείς τους παρά τον πόνο για την απώλεια του ανθρώπου τους, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του ηλικιωμένου, προσφέροντας ζωή σε άτομα που περιμένουν στην λίστα αναμονής για ένα μόσχευμα.

Η δωρεά οργάνων και ιστών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 με επιτυχία με την διοίκηση του νοσοκομείου να εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του 74χρονου αλλά και τις θερμές του ευχαριστίες για την απόφαση να δοθούν τα όργανα του θανόντος.

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντος και τους ευχαριστεί θερμά για την απόφασή τους στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή να προσφέρουν δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Και συνεχίζει: «Επιπλέον, η Διοίκηση ευχαριστεί το προσωπικό της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και όλων των άλλων τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου που συνεργάστηκαν για το σκοπό της δωρεάς.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, του Χειρουργικού Τμήματος ΕΣΥ, του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου, του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου, του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Βιοχημικού Εργαστηρίου και του Αιματολογικού Εργαστηρίου. Χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων αυτών των επαγγελματιών υγείας δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας της δωρεάς.

Το χειρουργείο λήψης των οργάνων πραγματοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» από τις χειρουργικές ομάδες του Milano Policlinico της Ιταλίας και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ». Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» στηρίζει τη Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, πολιτισμού και αλτρουισμού».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...