Κοινωνία

Προς απέλαση οι καταληψίες της Νομικής - Ξεκινάει η διαδικασία για τους 9 συλληφθέντες

Διαδικασία διοικητικής απέλασης ενεργοποιείται για τους 9 από τους 27 συλληφθέντες στην κατάληψη της Νομικής.

Πρόκειται για Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Σχολής και βάσει των αδικημάτων τους, η παρουσία τους σε ελληνικό έδαφος συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια τάξη, διάταξη που υπαγορεύει την απέλασή τους από την Ελλάδα.

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , το πρωί της Τρίτης με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε. και της ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν -28- άτομα (-10- άνδρες και-18- γυναίκες), εκ των οποίων -9- αλλοδαποί [1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα], σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες.

Σημειώνεται ότι, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι οι αλλοδαποί ουδεμία σχέση έχουν με τη Σχολή, ενώ -15- από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ