Κοινωνία

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Την είδηση του θανάτου του Γιάννη Μαλούχου έκανε γνωστή  ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση του στο facebook.

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση σήμερα. Ο παλαίμαχος καλός και πολυτάλαντος συναδελφός μας, ο τυπίστας ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, Γιάννης Μαλούχος, έφυγε σημερα από την ζωή στα 91 του. Μετά τον αδελφό του Βασίλη που έφυγε πρόπερσι. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη μέσα από τις δεκάδες ταινίες που ερμήνευε υπέροχους ρόλους.. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε από όλους μας το ΣΕΗ, το ΤΑΣΕΗ, τον Διόνυσο, το Σπίτι του Ηθοποιού» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης.

Ο Γιάννης Μαλούχος ηταν απόφοιτος της Σχολής Κ. Μιχαηλίδη. Συνεργάστηκε επί χρόνια με το ΚΘΒΕ. Ηταν αδελφός του επίσης ηθοποιού Βασίλη Μαλούχου, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια. Το 1979 είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Για αρκετά χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή «Εκ βαθέων» στο TV 100. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Οι περισσότεροι τον θυμούνται ως τον ναύτη και καλό φίλο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου “Η Αλίκη στο Ναυτικό”. 

Ο Γιάννης Μαλούχος, γεννημένος στις 13 Σεπτεμβρίου του 1932, στη Δημητσάνα, έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία, καθώς τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η οικογένειά του ήταν πολύτεκνη και για αυτό το λόγο, μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, κατέβηκε στην Αθήνα για να βρει μια καλύτερη τύχη για την οικογένειά του, αλλά και για τον ίδιο. 

Ο ηθοποιός άρχισε να αγαπάει το θέατρο μέσα από τον Καραγκιόζη. Έτσι, τελείωσε τη δραματική σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη και στη συνέχεια, θα κάνει πολλά μικρά «περάσματα» από ταινίες και θα συμμετέχει σε μπουλούκια περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα, κυνηγώντας το μεροκάματο.

Η ευκαιρία που κυνηγούσε ο Γιάννης Μαλούχος ήρθε όταν ο Αλέκος Σακέλλαριος τον επιλέγει για την ταινία του «Η Αλίκη στο ναυτικό», την πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ. Όπως έχει διηγηθεί κατά καιρούς ο ίδιος η πρωταγωνίστρια δεν τον ήθελε, και για τον λόγο σταμάτησαν τα γυρίσματα, αλλά η επιμονή του Σακελλάριου τον επιβάλει και η ταινία ολοκληρώνεται. Ο ίδιος χρόνια μετά δεν κρατάει κακίες και δηλώνει ότι χρωστάει τα πάντα στον Σακελλάριο.

Θα παίξει σε πολλές ταινίες, πάντα δεύτερους ρόλους, όπου ξεχωρίζει με τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία και το ταλέντο του, αλλά και στο θέατρο, δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Δημήτρης Χορν, ο Θανάσης Βέγγος και άλλοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ