Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πειραιάς: "Σκεπάστηκε" από αφρικανική σκόνη- Πότε υποχωρεί το φαινόμενο (Εικόνες)

H αφρικανική σκόνη έχει καλύψει από χθες αρκετές περιοχές της χώρας δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Για τον λόγο αυτό η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία, ενώ και πολλοί ειδικοί παρεμβαίνουν μεμονωμένα μιλώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό το αποπνικτικό κοκτέιλ ζέστης και σκόνης στον άνθρωπο.

Η αφρικανική σκόνη κάλυψε τα πάντα στον Πειραιά


Πολλές περιοχές έχουν «ντυθεί» με αυτό το χαρακτηριστικό κιτρινωπό χρώμα της σκόνης από την Αφρική. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η παρακάτω εικόνα από την περιοχή του Πειραιά, όπου ένα πυκνό σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα. Όπως μπορείτε να δείτε η ορατότητα είναι αρκετά περιορισμένη.

Πότε υποχωρεί το φαινόμενο


Όπως είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος μέσα στην ημέρα η σκόνη θα φύγει από παντού καθώς οι δυτικοί άνεμοι που αναμένονται θα τη διώξουν σταδιακά. Μάλιστα, στα δυτικά της χώρας, ο αέρας έχει ήδη καθαρίσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...