Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κρήτη: Μυστηριώδης σύλληψη δύο Τούρκων σε πολυτελή βίλα - Ήταν υπό επιτήρηση από κρατικές υπηρεσίες

Τις τελευταίες μέρες ερευνάται από την αστυνομία μία μυστηριώδης υπόθεση στην Κρήτη η οποία αφορά στη σύλληψη δύο νεαρών ανδρών από την Τουρκία.

Με πολύ προσοχή, διακριτικότητα και κάτω από άκρα μυστικότητα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη σύλληψη δύο νεαρών Τούρκων, ηλικίας 22 και 27 ετών, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», στην υπόθεση ενεπλάκησαν και αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν θέσει υπό επιτήρηση τους νεαρούς Τούρκους. Η σύλληψη των δύο έγινε σε υπερπολυτελή μισθωμένη βίλα όπου είχαν καταλύσει, στην παραλία Τερσανάς, σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Χανίων.

Στο εσωτερικό της οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, καθώς και 15 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Κατασχέθηκε επίσης μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (εξαϋδροκανναβινόλη). Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Αυτή την ώρα κρατούνται στην Ασφάλεια Χανίων Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και άλλα αντικείμενα – πειστήρια από το σπίτι, τα οποία ερευνώνται καθώς και ένα αυτοκίνητο Porsche Cayenne το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, καθώς ασφαλέστερα συμπεράσματα για τη δράση των δύο θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας επί των κατασχεμένων πειστηρίων».

Οι δύο συλληφθέντες, 22 και 27 ετών, ήρθαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη χώρα μας και, από την πρώτη στιγμή, η άφιξη τους προκάλεσε το ενδιαφέρον των Αρχών με αποτέλεσμα να τεθούν υπό επιτήρηση από κρατικές υπηρεσίες που θέλησαν να εξακριβώσουν τον ακριβή λόγο που επέλεξαν να έρθουν στη χώρα μας.

Μετά τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων έκαναν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας έφοδο σε βίλα που είχαν μισθώσει οι δύο άνδρες στον Τερσανά και τους πέρασαν χειροπέδες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά για τη δράση τους.


Εις βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και άλλα αντικείμενα – πειστήρια από το σπίτι, τα οποία ερευνώνται.

Επιπλέον ακινητοποιήθηκε και ένα πολυτελές αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες του οποίου η νομιμότητα κατοχής και η γνησιότητα των στοιχείων κυκλοφορίας ερευνάται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...