Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στα λαγούμια των παλαιοχριστιανών

Με εισαγγελική παραγγελία που εκδόθηκε αργά το απόγευμα, θα διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών της οικογένειας και των μελών που συστήνονται ως παλαιοχριστιανική κοινότητα στην περιοχή των Κάτω Τρικάλων Κορινθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 έτών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.


Οι συνθήκες διαβίωσης της κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» -όπως αυτοπροσδιορίζονται- στην Κορινθία όπου και ζουν σε λαγούμια δεκάδων μέτρων που έχουν σκάψει οι ίδιοι παραμένουν άγνωστες.

Η υπόθεση διερευνάται από τις Αρχές μετά την οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην περιοχή όπου διαμένουν περισσότερα από δέκα μέλη της κοινότητας και με αφορμή περιστατικό με κυνηγούς αγριόχοιρων.

Μέσα στο σπίτι που διαμένουν υπάρχει ένα τεράστιο λαγούμι το οποίο οδηγούσε σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα παιδιά που ανήκαν σε αυτήν την κοινότητα δεν πήγαιναν σχολείο, καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.

Σε τάφρο 30 μέτρων, κάτω από παράπηγμα που αποτελούσε το σπίτι της είχε κρύψει η πολύτεκνη οικογένεια όπλα και σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή Μάννα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Το “λαγούμι” που είχαν σκάψει, βγαίνει σε μία ρεματιά και θα το χρησιμοποιούσαν ως οδό διαφυγής. Εκεί εντοπίστηκε αεροβόλο όπλο, κυνηγετική καραμπίνα, τσεκούρια, αλλά και αυτοσχέδια τόξα με βέλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ