Κοινωνία

Μακελειό στη Γλυφάδα: Οι πληροφορίες που δίνει το κινητό του δράστη- Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά το προσωπικό του κίνητρο

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση: «Είναι παράξενο ένας ‘επιστάτης’ να είναι σε διοικητικά συμβούλια δύο εταιριών της οικογένειας, να έχει ‘κλειστό’ λογαριασμό στην Ελβετία με προθεσμιακή κατάθεση 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δικό του λογαριασμό με 500.000 ευρώ και να παραβρίσκεται με επίσημο ένδυμα σε όλες τις οικογενειακές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις, στο πλευρό των μελών της οικογένειας Καρνέση».

Για αυτό το λόγο, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θεωρούν κρίσιμη την κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση-Βλασσάκη, η οποία σε αρχικό στάδιο δεν θέλησε να δώσει, κάτι όμως που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θα επιχειρήσουν να κάνουν το ίδιο και με τον 85χρονο εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κάτι όμως που φαίνεται δύσκολο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και διαμένει στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, κύριος στόχος του δράστη ήταν η 77χρονη Μαρία Καρνέση, επιμένουν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξετάζοντας τις καταθέσεις των αυτοπτών και αυτήκοων μαρτύρων της δολοφονικής επίθεσης. Ο 76χρονος δράστης, αρχικά φαίνεται να έχει κινηθεί προς το γραφείο της Δέσποινας Καρνέση-Βλασσάκη, που βρίσκεται στο γραφείο της στον 4ο όροφο του κτιρίου μαζί με μία εργαζόμενη. Σύμφωνα με συγκεχυμένες μαρτυρίες, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, την πόρτα του γραφείου κλείδωσε είτε η ίδια η Δέσποινα Καρνέση-Βλασσάκη, όπως αναφέρει μια μαρτυρία, είτε ο δράστης, που στη συνέχεια πέταξε τα κλειδιά κατεβαίνοντας στον 2ο όροφο, προς το γραφείο της Μαρίας Καρνέση, όπως αναφέρει μια άλλη μαρτυρία.

Σε εργαζόμενο με τον οποίο συνομίλησε ο 76χρονος δράστης, φέρεται να είπε: «Πάω να τους καθαρίσω και θα αυτοκτονήσω. Δεν μπορούν να με διώξουν από το σπίτι μου». Οι αστυνομικοί επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τη φράση «να με διώξουν από το σπίτι μου», δεν αποκλείουν «σπίτι» να εννοούσε συνολικά την εταιρία και όχι το σπίτι που διέμενε στη Γλυφάδα, το οποίο δεν ανήκε στη Μαρία Καρνέση αλλά στον αδερφό της Σπύρο.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης με τον αδερφό τους Σπύρο Καρνέση, ανάμεσα στις αγωγές ανάμεσά τους, η Μαρία Καρνέση πέρα από τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία, διεκδικούσε και οικογενειακά, μεταξύ των οποίων και το σπίτι της μητέρας τους Αγγελικής, στην οδό Τσιτσάνη 16 στη Γλυφάδα. Σε αυτό το σπίτι διέμενε ο 76χρονος «Άρης», με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν την πιθανότητα, η Μαρία Καρνέση να ήθελε την απομάκρυνσή του από το συγκεκριμένο οίκημα.

Οι τελευταίες επικοινωνίες του 76χρονου δράστη, έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση. Έχουν ήδη προβεί σε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, και αναμένουν τα αποτελέσματα από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Από αυτά θα αναζητήσουν τον «τελευταίο άνθρωπο» με τον οποίο είχε επικοινωνήσει, όπως επίσης επαφές και άλλα πρόσωπα με τα οποία ερχόταν σε συχνή επικοινωνία. Επικεντρώνονται κυρίως στα τελευταία άτομα που μίλησε ή συναντήθηκε πριν από τη δολοφονική επίθεση. Από αυτά τα αποτελέσματα θα ανοίξει ένας νέος κύκλος καταθέσεων, από τα οποία ευελπιστούν ότι θα προκύψουν στοιχεία που μπορεί να αναδείξουν το κίνητρο, και αν υπάρχει και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικού αυτουργού στις αποτρόπαιες πράξεις του.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να προβούν και σε άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ερευνήσουν λογαριασμούς και καταθέσεις του δράστη, όπως και τυχόν «ύποπτα» εμβάσματα-καταθέσεις, που δεν δικαιολογούνται. Θα διερευνήσουν τις κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού που είχε ο 76χρονος στην Ελβετία, με κλειστή προθεσμιακή κατάθεση περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και αυτόν στην Ελλάδα με καταθέσεις 500.000 ευρώ.

Από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί, ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή ενός εργαζομένου που συναντήθηκε με το δράστη στο υπόγειο γκαράζ λίγο πριν τις δολοφονίες στη Γλυφάδα.

«Τον ρώτησα πώς και ήρθε στην εταιρία, αφού δεν είχε κάποιο λόγο να βρίσκεται εκεί. Αυτός μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτμπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Αρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Αρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα» αναφέρει ο μάρτυρας.

Ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει: «Οταν έφθασε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, ο Αρης της είπε ότι θέλει να μιλήσουν και αυτή επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο του είπε ότι δεν μπορεί τώρα και να φύγει, ενώ στη συνέχεια η Καρνέση κλείδωσε την πόρτα του γραφείου. Ο Αρης συνέχισε στο διάδρομο και εγώ τον ακολούθησα και του είπα πάλι να σταματήσει τις βλακείες και να φύγει από την εταιρία. Αυτός τότε σηκώνει το αριστερό του χέρι και βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνω το όπλο και εκείνος μου είπε: “Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι”».

Γλυφάδα: ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ

«Έβαλε την κάννη στο μάτι της»

Άλλη κρίσιμη αυτόπτης μάρτυρας είδε σχεδόν όλη τη δολοφονική επίθεση, περιγράφοντας χαρακτηριστικά: «Είδα την κ. Μαρία να κατεβαίνει από τον 2ο όροφο και να έρχεται προς το χώρο των δικών μας γραφείων. Είδα ότι στην αριστερή πλευρά του στήθους της είχε αίματα. Μόλις μπήκε ο Άρης στο γραφείο πυροβόλησε τον Αντώνη Βλασσάκη, και τότε εγώ επειδή φοβήθηκα κρύφτηκα κάτω από το γραφείο μου. Συνέχισα να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Αρη να λέει “ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι”. Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κ. Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ