Κοινωνία

Greek Mafia: Νέο ένταλμα για την δολοφονία Σκαφτούρου - Αναζητούν 45χρονο από το Ουζμπεκιστάν

Εξελίξεις υπάρχουν στην έρευνα που γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. για την Greek Mafia και τη δολοφονία Σκαφτούρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος 55 ετών , γνωστός και ως «θείος Τζο» στον χώρο της greek mafia δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτει το protothema.gr, εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σκαφτούρου. Το ένταλμα αφορά σε έναν 45χρονο άνδρα από το Ουζμπεκιστάν ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα, από έρευνα που έγινε σε σπίτι στον Ασπρόπυργο, προέκυψαν στοιχεία βάσει των οποίων διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ άλλων, ο 45χρονος σχετίζεται με άτομα τα οποία, είτε κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είτε εξετάζεται η σχέση τους με την υπόθεση. Να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι, τους τελευταίους επτά μήνες, ο 45χρονος πιθανόν βρίσκεται εκτός Ελλάδος

Προς το παρόν έχουν γίνει συνολικά πέντε συλλήψεις οι οποίες ήρθαν ως αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. ακόμη και στα σπίτια των υπόπτων. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές ορισμένοι από τους στόχους της Αστυνομίας, φέρονται να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και κατ’ επέκταση έχουν ήδη εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί στην “φωλιά της Αρκούδας”....πως θα βγουν όμως; Μεγάλες μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων και μαζικές συλλήψεις αιχμαλώτων (Βίντεο)

Oryx: Οι δυνάμεις του Κιέβου πληρώνουν τεράστιο τίμημα σε προσωπικό στο Κούρσκ-Η Μόσχα ετοίμασε την μεγαλύτερη παγίδα...