Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Με διευρυμένο ωράριο οι δομές αστέγων λόγω ψύχους

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν οι παρακάτω χώροι: το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 5 πρώην 13 τηλ. 2310528811), από τις 17.00 έως την επόμενη ημέρα στις 09:00 και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2313316615), όλο το 24ωρο. Στους χώρους θα παρευρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό των δομών, όπως κοινωνική λειτουργός, νοσηλεύτρια, ιατρός κλπ.

Ταυτόχρονα, για την προστασία των ευπαθών ομάδων, ανοιχτά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου δυο παραρτήματα των ΚΑΠΗ, το 4ο παράρτημα στην οδό Γρ.Λαμπράκη 42 και το 5ο στην οδό Αλεξανδρείας 27, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων, με τη συνεργασία της διεύθυνσης δημοτικής αστυνομίας θα διανέμονται στους άστεγους κουβέρτες, υπνόσακοι, κρουασάν και νερά, ενώ υπάρχει συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στην αστεγία (ΜΚΟ, ΕΚΑΒ).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...