Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Καθίζηση εδάφους στην αυλή Δημοτικών Σχολείων - Οι έντονες βροχοπτώσεις είναι η αιτία λέει ο Δήμος

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα παιδιά εκτέθηκαν σε κίνδυνο, ενώ ο Δήμος ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες  βροχοπτώσεις. Συνεργεία του δήμου Συκεών εργάστηκαν για την αποκατάσταση της καθίζησης που παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο σε δυο δημοτικά σχολεία στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης.

Όπως έκανε γνωστό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων άμεσα ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου, εγγράφως και τηλεφωνικά, τόσο από την διευθύντρια όσο και από τον Σύλλογο.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου τονίζεται πως ήταν «θέμα τύχης που δεν υπήρξε τραυματισμός σε μία αυλή που συναυλίζονται δύο Δημοτικά Σχολεία με την καθίζηση να συμβαίνει εν ώρα σχολείου».

Το έδαφος υποχώρησε σχεδόν μισό μέτρο σε βάθος, την ώρα μάλιστα του διαλείμματος. Ο Δήμος από την πλευρά του μιλάει για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

«Τα συνεργεία ανέλαβαν δουλειά για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις», όπως αναφέρει στην ΕΡΤ ο δήμος Συκεών

Οι γονείς κάνουν λόγω για σοβαρή καθυστέρηση στην αποκατάσταση του προβλήματος και ζητούν να ελεγχθεί το σχολείο και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των 300 μαθητών στο 2ο και 4ο δημοτικό σχολείο Πεύκων.

Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ