Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια-Κλειστοί οι δρόμοι της Αθήνας (Εικόνες)

Επεισόδια μικρής διάρκειας σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, εκεί που κατέληξε η πορεία των φοιτητών, πανεπιστημιακών και μαθητών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Εκεί, ομάδα φοιτητών συνεπλάκη με άντρες των ΜΑΤ, που απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών. 

 

Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε 17 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου και Ακαδημίας και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, η Βασιλίσσης Σοφίας από την Ακαδημίας έως την πλατεία Συντάγματος κα η αρχή της Πανεπιστημίου.

Eπί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή και η μαθητική κοινότητα μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων,όπως αναφέρει το protohema.gr. Μαθητές, φοιτητές και ομοσπονδίες γονέων δίνουν ραντεβού στο δρόμο  προγραμματίζοντας συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Προπύλαια για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας.

 

 

Αυτή την ώρα, η κίνηση στους δρόμους, γύρω από το Σύνταγμα είναι στο «κόκκινο». Κλειστή η Ακαδημίας. 

 

 

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...