Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα και την δυνατότητα αυτοί να εργαστούν, στο προσκήνιο έρχεται πλέον δυναμικά το θέμα του Γάμου και της τεκνοθεσίας των ομοφυλοφίλων.
Οι πρόσφατες δηλώσεις Ιεραρχών και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου χαρτογραφούν την θέση της εκκλησίας εντός της ελληνικής κοινωνίας με έναν τρόπο σαφή και διακριτό πάντα.
Κάποιοι πολιτικοί μιλούν όμως, ακόμα και για διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους ( δεν ισχύει ακόμη στην χώρα), και για απόφαση την οποία ανέμεναν από την εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει και λόγο στα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας, ενώ παράγει μεγάλο έργο και με τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της.
Ουσιαστικά έχουμε δύο πλευρές, οι οποίες παίρνουν τις θέσεις της η καθεμία για ένα ζήτημα, του οποίου η αναφορά και μόνο έχει ήδη διχάσει τους Έλληνες, και οφείλει να το λάβει σοβαρά υπόψιν ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης.
Δηλώσεις πρώην υπουργού της ΝΔ για το θέμα της τεκνοθεσίας
«Έχω διαχωρίσει τον ρόλο της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι θέμα της Πολιτείας. Δεν περίμενα κάτι άλλο από την Εκκλησία, ενώ έδειξε την αποστροφή για την αναφορά από Ιεράρχη για τα «παιδιά που δεν είναι κατοικίδια».
Όταν είσαι ένας θεσμός που πρεσβεύεις την αγάπη, πρέπει να την εκφράζεις, όπως για παράδειγμα η στέρησης δικαιωμάτων την περίπτωση που ένα παιδί ομόφυλου ζευγαριού (γυναικών), που χάνει τη βιολογική του μητέρα και δεν μπορεί να μείνει με τη δεύτερη μητέρα του.
Υπάρχει η τάση του ότι “μην το συζητάμε ακόμα, είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των παιδιών κι όχι των ενηλίκων”. Είναι ένα θέμα που προσφέρεται για παρερμηνείες και καλό είναι να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα».
Το θέμα του να έχουν τα παιδιά, γονείς, είναι ένα θέμα που έχει επιστημονική τεκμηρίωση. Η άλλη πλευρά έχει θέμα μόνο αισθητικό. Δεν ισχύει το ότι αν αποκτήσουν κάποιοι άνθρωποι ένα δικαίωμα θα πρέπει να το απωλέσει κάποιος άλλος», ανέφερε ο ίδιος.
Η στάση αυτή σε συνδυασμό με την περιρρέουσα κυβερνητική ατμόσφαιρα, μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμων Ιεραρχών κατά της περίπτωσης τεκνοθεσίας και τον γάμο των Ομοφυλοφίλων, δημιουργούν ένα συγκρουσιακό κλίμα, που κανένας δεν το επιθυμεί σίγουρα, ούτε στο Μαξίμου, ούτε στην Αρχιεπισκοπή Ελλάδος.
Πολλοί ιεράρχες δηλώνουν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση στα σχέδια της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, ενώ θα υπάρξουν σφοδρότατες αντιδράσεις και από χιλιάδες συμπολίτες μας, εφόσον έρθει κάποια στιγμή το νομοσχέδιο προς επεξεργασία και ψήφιση στην Βουλή.
Σημάδια σύγκρουσης και εντός της κοινοβουλευτικής ομάδος της κυβέρνησης μετά και το νομοσχέδιο για τους μετανάστες
Η στάση πολλών κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως της κ. Ν.Μπακογιάνη, του Άδωνι Γεωργιάδη, της κ. Ν.Κεραμέως κά, δείχνει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από πολλούς εντός της κοινοβουλευτικής ομάδος της κυβέρνησης, να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία από αυτούς.
Υπάρχει όμως και μια μεγάλη μερίδα βουλευτών εντός της ίδιας ομάδος, με επικεφαλής τον κ. Βορίδη και άλλους, που δεν επιθυμούν να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα νομοσχέδιο που θα στοιχίσει ενδεχομένως την πολιτική τους καριέρα αφού τόσο οι ίδιοι όσο και οι ψηφοφόροι τους αντιτίθενται σε μεγάλο ποσοστό.
Για το θέμα αυτό θα ήταν πολιτικά ορθό και σώφρων, να ερωτηθεί και ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, αφού τον αφορά άμεσα κάθε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία αλλάζουν αξίες και φιλοσοφία εκατοντάδων αιώνων, και φτάνουμε στην απαρχή ίδρυσης του ελληνικού κράτους.
Ο κίνδυνος να χωριστούν οι Έλληνες σε “ πάνω-χωρίτες και κατω-χωρίτες είναι ορατός, ενώ μια σύγκρουση εκκλησίας και κράτους θα ήταν τουλάχιστον καταστροφή, την στιγμή που νομιμοποιούμε χιλιάδες μετανάστες για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας που θα έπαιρναν Έλληνες σε όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην χώρα μας αυτό το διάστημα.