Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μας οδηγούν στην ιδιωτική Υγεία; H κ. Κεραμέως μίλησε για χαμηλόμισθους γιατρούς που ζουν μοναδικές εμπειρίες στο ΕΣΥ (Βίντεο)

Στην εκπομπή LIVE NEWS του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε η υπουργός εσωτερικών κ. Κεραμέως για το ζήτημα των χαμηλών μισθών των ιατρών και την φυγή τους στα ιδιωτικά νοσοκομεία που αμείβουν καλύτερα.

Η ίδια δήλωσε: “Μπορεί ο γιατρός του δημοσίου να παίρνει λιγότερα αλλά ζει μια μοναδική εμπειρία”, εννοώντας φυσικά από την εργασιακή εμπειρία λόγω των περιστατικών που αντιμετωπίζει το ιατρικό προσωπικό.

Οι ιατροί όμως αρνούνται να διοριστούν σε νησιά και αποχωρούν από το ΕΣΥ για καλύτερους μισθούς, αφού η οικονομική κρίση έχει αφήσει το αποτύπωμα της και σε αυτόν τον κλάδο.  

Τι συμβαίνει με το δημόσιο σύστημα υγείας  

Το δημόσιο σύστημα υγείας νοσεί βαθιά στην χώρα μας, αφού σε πολλά νοσοκομεία τόσο της Επαρχίας, όσο και Αθήνας και Θεσσαλονίκης, διαβάζουμε εδώ και μεγάλο διάστημα την υπολειτουργία τους, λόγω ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχουμε αποχώρηση εκατοντάδων ιατρών κυρίως αλλά και νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία, η οποία σε συνδυασμό με την κοσμοσυρροή ασθενών κατά περιόδους, παρουσιάζει μια εικόνα σοσιαλιστικού παραδείσου σοβιετικού τύπου.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, έρχονται αυξήσεις των αποδοχών και αποζημιώσεων των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων της χώρας.

Η κατάσταση όμως, στο εθνικό σύστημα υγείας εξελίσσεται με την χειρότερη κατάληξη δυστυχώς για χιλιάδες Έλληνες πολίτες κάθε μέρα.

Πολλοί βουλευτές μικρών κυρίως αντιπολιτευτικών κομμάτων αντιδρούν, ενώ εκπομπές σε μικρά κανάλια σε Αθήνα και επαρχία, προσπαθούν να αναδείξουν ένα σοβαρότατο πρόβλημα που ακουμπά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Παραδείγματα τεράστιων προβλημάτων σε νοσοκομεία της χώρας:

Διαβάζουμε σε πολλά άρθρα:

1. Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», αφού η υποστελέχωση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με γιατρούς να παραιτούνται, κάνοντας λόγο για προχειρότητες και μπαλώματα στη διαχείριση των ασθενών, ειδικά στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

2. Έγινε  γνωστό ότι τα Νοσοκομεία Πέλλας και «Βενιζέλειο» στην Κρήτη έχουν αναστείλει τα τακτικά χειρουργεία.
Ιατρικοί σύλλογοι από τα νοσοκομεία της Λαμίας και της Άρτας εκπέμπουν SOS, καθώς και στις δύο περιπτώσεις τα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως αναφέρουν, κινδυνεύουν με άμεση κατάρρευση.

3. Τραγική είναι η κατάσταση και στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης με τις ελλείψεις γιατρών, αφού έχει μείνει  ένας γιατρός παθολόγος, ενώ οι πιο πολλές κλινικές να υπολειτουργούν.

4. Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Νίκαιας, με νέα στοιχεία να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη για την πολύ κακή κατάσταση σε χώρους νοσηλείας στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα" και ειδικά της ψυχιατρικής κλινικής, κάτι που οδήγησε στο "ξήλωμα" της διοίκησης του ιδρύματος.

5. Σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο Σητείας με τους εργαζόμενους και φορείς, να θεωρούν ως σκόπιμη την υποβάθμιση από την κυβέρνηση.

6. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων υποχρεώνεται σε νέα καταγγελία σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου των Μολάων. Στην καταγγελία κάνουν λόγο για υποστελέχωση, υπολειτουργία και υποβάθμιση ενός Νοσοκομείου που καλύπτει μια τεράστια περιοχή σε έκταση που είναι και τουριστικός προορισμός.

7. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε ως μορφή δράσης για την συνεχιζόμενη τραγική κατάσταση στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, λόγω έλλειψης ιατρών.

Η λίστα είναι δυστυχώς πολύ μεγάλη και τα προβλήματα που αναφέρονται αφορούν περιφερειακά νοσοκομεία, αλλά και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επικρατεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν ενισχύεται ενώ δεν ´χουμε  πολιτική στήριξής του, και όλοι οδεύουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, και αυτό θεωρούμε ότι είναι ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής δυστυχώς, αναγκάζοντας τον Έλληνα πολίτη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ