Κοινωνία

Γεραπετρίτης: Δεν αλλάζει η στάση μας - «Η στήριξη της Ουκρανίας είναι για την Ελλάδα ζήτημα αρχής»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζει ότι η στήριξη της Ουκρανίας είναι για την Ελλάδα ζήτημα αρχής και βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου. Αυτή τη θέση εξέφρασε απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή που ρώτησε για την επαναξιολόγηση της εθνικής θέσης ως προς τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη (EPF).

«Η ΕΕ είχε αποφάσισε να δημιουργήσει το ειδικό ταμείου στήριξης της Ουκρανίας ώστε να της δώσει την δυνατότητα να αμυνθεί σε αυτήν την απρόκλητη επίθεση. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να έχουμε μια πολιτική που δεν θα είναι ούτε συγκυριακή ούτε συναλλακτική. Συνιστά ένα ζήτημα αρχής που θα επιμείνουμε. Είμαστε σε συζητήσεις για το ειδικό ταμείο στήριξης της ουράνιας και θα συνεχίσουμε να στηρίξουμε τη Ουκρανία», υπογράμμισε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «το ηθικό υπόβαθρο, είναι η απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας σε βάρος ενός κράτους, με σκοπό να βάλει εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...