Κοινωνία

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η επανεξέταση της τραγωδίας των Τεμπών από τη Βουλή

Έπειτα από την απόφαση 266 βουλευτών, η τραγωδία των Τεμπών θα μπει σε τροχιά κοινοβουλευτικών διαβουλεύσεων. Η σχετική απόφαση αφορά τη δημιουργία μιας επιτροπής η οποία θα εξετάσει το ζήτημα. Η πρόταση σχετικά με την ενδελεχή έρευνα του δυστυχήματος ανήκε στο ΚΚΕ και υποστηρίχθηκε από όλα τα μέλη της Βουλής  (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας) εκτός από το ΠΑΣΟΚ που την καταψήφισε επιμένοντας πως υπάρχει ανάγκη για προανακριτική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή αναμένεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες διερεύνησης. Από την πλευρά της ΝΔ θα μετέχουν στις εργασίες οι Θάνος Πλεύρης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος κ.α Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί πιθανότατα από την Θεοδώρα Τζάκρη και τον Νίκο Παππά ή τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο ενώ το ΠΑΣΟΚ προκρίνει την συμμετοχή της Ευαγγελίας Λιακούλη και του Παναγιώτη Δουδωνή.

Να σημειωθεί σύμφωνα με το protothema.gr, πως η πρόταση του ΚΚΕ ζητά εις βάθος έρευνα θέτοντας την αφετηρία στο 1997 όταν η ελληνική νομοθεσία για τους σιδηροδρόμους εναρμονίστηκε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
 

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, εντός της επόμενης εβδομάδας τα κόμματα θα ορίσουν τους βουλευτές που θα μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή η οποία οφείλει έως το τέλος του έτους να καταθέσει πόρισμα αν και είναι βέβαιο ότι θα αιτηθεί παράταση εργασιών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...