Κοινωνία

Αδικημένη υποστηρίζει πως είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η υπόθεση της Πάτρας που απασχόλησε και προβλημάτισε όλη τη χώρα χρειάστηκε δέκα μήνες για τη διαδικασία ακρόασης και 73 συνεδριάσεις ενώ συμμετείχαν σε αυτήν 65 μάρτυρες από τους οποίους οι 55 ήταν κατηγορίας και οι 10 υπεράσπισης.

Για σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η οποία θα γίνει μπροστά σε δικαστές και ενόρκους.

Μία απολογία που αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα είναι η πρώτη φορά που η κατηγορούμενη μητέρα θα δώσει τους δικούς της ισχυρισμούς δημόσια.

Η τελευταία φορά που μίλησε για την υπόθεση της Τζωρτζίνας ήταν στην ανακρίτρια όταν συνελήφθη.

Είχε αρνηθεί την κατηγορία λέγοντας χαρακτηριστικά:

«θέλω να σας πω ότι ποτέ δεν έχω πειράξει κανένα μου παιδί, έχω χάσει 3 παιδιά και έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση άδικα. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Πριν βρεθώ σε αυτή τη θέση έπρεπε να έχει γίνει μια καλύτερη έρευνα.»

Σύμφωνα με το newpost.gr, στην ίδια απολογία είχε περιγράψει λεπτό -λεπτό τα όσα συνέβησαν από τον Απρίλιο του 2021 που η Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο με αναφερόμενα επεισόδια σπασμών.

Η μητέρα είχε πει στην ανάκριση για εκείνη την ημέρα:

«Στις 08-04-2021 κοιμόμασταν μαζί, μετά ξύπνησε στον ύπνο της και άρχισε να τρέμει σε όλο το σώμα της. Τότε εγώ τη σκούντησα για να τη ξυπνήσω. Της λέω  τι έγινε  και μου λέει μαμά  δεν έχω καταλάβει κάτι . Μετά από 10 λεπτά το ξαναπαθαίνει  και την ρωτάω αν είναι καλά ή εάν είδε κάποιον εφιάλτη και μετά ανοίγω το φως και είδα κοντά στο πάνω χείλος της ελαφρώς να έχει κοκκινίσει. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η αδελφή μου, η μητέρα μου και ο πατριός μου. Συζητήσαμε όλοι μαζί με το παιδί και μας έκανε παράπονα για έντονο πόνο στην αριστερή πλευρά της πλάτης του σαν να είχε βόμβα επάνω της και ότι είχε και πονόκοιλο.»

"Μέχρι τώρα δεν πήρα απάντηση τι είδους κρίση έπαθε το παιδί στις 11-4-2021"

Το παιδί μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και στις 11 Απριλίου παθαίνει ανακοπή. Οι γιατροί την επαναφέρουν μετά από 55 λεπτά αλλά το παιδί έχει υποστεί εγκεφαλοπάθεια .Η μητέρα για αυτή την ανακοπή κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στην ανακρίτρια είχε ισχυριστεί:

«Την ημέρα της ανακοπής, στις 11-04-2021, το παιδί ήταν μαζί με τον μπαμπά του. Εγώ είχα φύγει από το νοσοκομείο και πήγα σπίτι για να ξεκουραστώ λίγο. Από ότι μου είπε ο σύζυγος, όσο έλειπα, το παιδί εξακολουθούσε να παραπονείται για κοιλιακό πόνο και κατά διαστήματα έπεφτε το οξυγόνο της. Επιστρέφω και εγώ εντωμεταξύ στο νοσοκομείο και έπεσα δίπλα της για να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί. Αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά μου και μετά εγώ σηκώθηκα για να βλέπω το μόνιτορ του οξυμέτρου. Αυτό έγινε γιατί είχα άγχος εξαιτίας του προηγούμενου περιστατικού που είχα βιώσει με την Μαλένα . Μάλιστα εκείνη τη στιγμή ενώ μιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και της έλεγα ότι δε βγάζω άκρη στο νοσοκομείο αυτό και περιμένω την επόμενη ημέρα το πρωί να υπογράψω και να φύγουμε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, τα μάτια μου ήταν στο μόνιτορ και λέω τότε στη φίλη μου πάλι πέφτει το οξυγόνο και μου λέει τρέξε να προλάβεις τους γιατρούς και της λέω κλείσε . Όταν πήγα λοιπόν να φωνάξω τους γιατρούς επειδή έπεφτε το οξυγόνο της Τζωρτζίνας, τη βλέπω να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει απότομα πίσω. Αυτό θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια προσπάθειά της να αναπνεύσει. Εγώ χτύπησα αμέσως το κουδούνι και βγήκα στο διάδρομο αναζητώντας βοήθεια από του γιατρούς. Όταν ήρθαν οι γιατροί με έβγαλαν έξω από το δωμάτιο και γι’ αυτό δε γνωρίζω να σας πω τι ακριβώς έκαναν. Εκείνη τη στιγμή ήρθε αμέσως και ο μπαμπάς της τον οποίο κάλεσα εγώ για να τον ενημερώσω για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Οι γιατροί έμειναν στο θάλαμο περίπου 1 ώρα και την επανέφεραν στη ζωή. Μέχρι και τώρα δε πήρα απάντηση τι είδους κρίση έπαθε το παιδί στις 11-04-2021. Απλά μου είπαν ότι την επανέφεραν στη ζωή και ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.»

Η τελευταία μέρα της Τζωρτζίνας

Στο δικαστήριο μάρτυρες κατέθεσαν για την πορεία της υγείας  του κοριτσιού.Η πλευρά της κατηγορούμενης επέμενε ότι  οι γιατροί δεν έδωσαν σημασία στο κοριτσάκι και δεν ερευνούσαν τα επεισόδια που εμφάνιζε. Για την μοιραία ημέρα -στις 29 Ιανουαρίου 2022 –  η μητέρα είχε ισχυριστεί:

«Γύρω στις 14.20 εγώ κοίταζα το μόνιτορ και είδα ότι είχε ανεβάσει 142 με 145 σφύξεις. Βγήκα στο διάδρομο, πήγα προς τη στάση των νοσηλευτών, τους είδα όλους έξω και τους κάλεσα να έρθουν γρήγορα στο δωμάτιο γιατί ξεκινούσε επεισόδιο. Όντως τρέξαμε όλοι μαζί, η γιατρός κοίταξε τα μάτια της και είδε ότι δεν αντιδρούσε και ζήτησε να καλέσουμε τη ΜΕΘ.

Εγώ τοποθέτησα στη παροχή οξυγόνου, έβαλα το μόνιτορ του απινιδωτή βηματοδότη στο στήθος του παιδιού ώστε να καταγραφεί η λειτουργία του και να δώσει σήμα στον κ. Παπαγιάννη, βγήκα μετά από το δωμάτιο και στη συνέχεια σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ήρθε η μονάδα της ΜΕΘ .Τι έκαναν οι γιατροί και οι νοσηλευτές όσο εγώ περίμενα έξω δεν το γνωρίζω. Μετά από 10 λεπτά από το περιστατικό βγήκε έξω από το δωμάτιο ο εντατικολόγος και μου είπε ότι το παιδί έχει αρχίσει και μελανιάζει. Εγώ του είπα να συνεχίσουν τις προσπάθειες ανάνηψης γιατί σε προηγούμενο περιστατικό το παιδί είχε επανέλθει 55 λεπτά μετά. Έτσι επέστρεψε στο δωμάτιο και συνέχισε τη προσπάθεια. Μετά από αρκετή ώρα, δε θυμάμαι ακριβώς πόση, τον ξαναείδα και τότε μου ανακοίνωσε  ότι το παιδί έχει φύγει.

Ανακρίτρια :  Γιατί δε χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου;

Μητέρα :  Από την 1η  ημέρα που πήγαμε στο Παίδων τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του ποδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά την διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών. «΄

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι πέθανε εξαιτίας της κεταμίνης και για εκείνη την ημέρα η μητέρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...