Κοινωνία

Δύο 7χρονοι μαθητές ξυλοκόπησαν 9χρονο: Το παιδί είχε πέσει θύμα ασέλγειας

Το περιστατικό με τους ανηλίκους έλαβε χώρα εντός του σχολείου, χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να το γνωρίζουν οι δάσκαλοι. Το 9χρονο παιδί απομονωνόταν το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την μητέρα του, μέχρι που μια μέρα επέστρεψε με εξανθήματα στο πρόσωπό του.

Τότε ήταν που αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα σωματικής κακοποίησης από δύο συμμαθητές του, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Η άμεση αντίδραση της μητέρας ήταν να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ ο 9χρονος, από φόβο, αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει στο σχολείο. Ωστόσο, μετά από ενθάρρυνση του διευθυντή του σχολείου, επέστρεψε τελικά στο σχολικό περιβάλλον.

Η διασφάλιση της ασφάλειας και της συναισθηματικής υγείας των μαθητών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συστήματος παραμένει θεμελιώδης ευθύνη, η οποία απαιτεί συνεχή ευαισθητοποίηση και δράση για την προστασία των παιδιών.

Το παιδί φέρεται να είχε πέσει θύμα ασέλγειας από τον πατέρα του

Ο δικηγόρος της μητέρας του 9χρονου, που είναι από τα νεότερα θύματα βίας μεταξύ ανηλίκων, κατήγγειλε στο Star πως το παιδί φέρεται να είχε πέσει θύμα ασέλγειας από τον πατέρα του πριν από λίγες ημέρες. Γι' αυτό το λόγο, όπως είπε ο Βασίλης Βαλιάνος, είχε κλειστεί στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να μην μιλήσει για τα όσα βίωνε στο σχολείο του.

«Δεν μιλάει σε κανέναν και από το πρώτο γεγονός, ενώ όταν άρχισε να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο του, να ξαναμπεί στους κανονικούς ρυθμούς του, ήταν με έναν φίλο του στα διαλείμματα και κυρίως μόνος το. Εκεί, δέχθηκε χτυπήματα και προπηλακισμό από δύο ανήλικα παιδιά της β' δημοτικού, διότι δεν έπαιζε και δεν τους έδινε σημασία» ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας.

«Ο μικρός έχει κλειστεί στον εαυτό του και δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Ο διευθυντής με πήρε τηλέφωνο και μου είπε φέρ'τον και θα τον προσέχουμε εμείς. Προχθές πήγε στο σχολείο και άρχισε να παίζει με άλλο ένα παιδάκι. Αλλά και πάλι, ήταν κλεισμένο στον εαυτό του» είπε με τη σειρά της η μητέρα του.

Ο Βασίλης Βαλιάνος, σχολιάζοντας τα όσα έχουν γίνει, επισήμανε πως από το τελευταίο περιστατικό κακοποίησης μέχρι σήμερα έχουν περάσει τρεις μήνες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...