Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Blue Horizon: ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με τον πνιγμό του 36χρονου μετά από τη βίαιη απώθησή του από πλοίο της Blue Horizon διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

«Ο 36χρονος αποβιβάστηκε και προσπάθησε να επανεπιβιβαστεί»

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτσης, ο νεαρός είχε είχε επιβιβαστεί νωρίτερα στο Blue Horizon, ωστόσο κάποια στιγμή βγήκε από το πλοίο και όταν πήγε να ξαναμπεί συνέβησαν όλα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90.1, ο κ.Βαρβιτσιώτσης είπε «ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί, αποβιβάστηκε μόνος του και προσπάθησε να επανεπιβιβαστεί. Η πληροφόρηση που έχω είναι πως μόνος του αγνόησε τις προτροπές του πληρώματος να μην αποβιβαστεί, αφού είχε επιβιβαστεί και στη συνέχεια προσπάθεια να μπει την τελευταία στιγμή. Εισιτήριο είχε».

Νωρίτερα με παρέμβασή του σε εκπομπή του OPEN, είπε ότι πρόκειται για μία «εικόνα φρίκης».

Εξήγησε ότι δεν γνωρίζει ακόμα ποιος ήταν ο λόγος της συγκεκριμένης κίνησης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ενώ σημείωσε: «δεν μπορώ να αντιληφθώ τη συμπεριφορά αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η πρώτη ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι κάποιος άνθρωπος γλίστρησε και βρέθηκε στη θάλασσα. Στο λιμάνι του Πειραιά, συνήθως δεν χρειάζεται να γυρίσει το πλοίο για να διαχειριστεί το περιστατικό, αλλά το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει από τη στιγμή που υπήρχαν οι πρώτες κατηγορίες και οι πρώτες επικοινωνίες με τις Αρχές, ανθρώπων που είπαν ότι είδαν μέλη του πληρώματος να τον σπρώχνουν στη θάλασσα. Εκείνη τη στιγμή και με εντολή εισαγγελέα το πλοίο γύρισε πίσω», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Τα μέλη του πληρώματος είναι υποχρεωμένα κατά την αναχώρηση να βρίσκονται στον καταπέλτη, να εποπτεύουν τι αφήνει πίσω του το πλοίο και να επικοινωνούν με τη γέφυρα. Και αυτό είναι μία σοβαρή παραβίαση των κανόνων ασφαλείας», συμπλήρωσε.

«Αυτή η εικόνα προσβάλει την ελληνική ναυτοσύνη», κατέληξε.

«Ήταν ζωντανός όταν έπεσε στη θάλασσα» - Σοκαριστικά τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή που ολοκλήρωσε πριν από λίγο τη νεκροτομή στο σώμα του 36χρονου που βρήκε το θάνατο χθες στον Πειραιά όταν τον έσπρωξαν στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο Blue Horison απέπλεε με ανοικτή ακόμα τη μπουκαπόρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η αιτία θανάτου είναι πνιγμός από θαλασσινό νερό ενώ εντόπισε και εκδορές και μικροκακώσεις στο κεφάλι του 36χρονου.

Η πρώτη εικόνα στην οποία καταλήγει είναι ότι ήταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα και ο άνθρωπος πνίγηκε χωρίς κανένας να τον βοηθήσει την ώρα ου προσπαθούσε μάταια να σωθεί.

Οι εκδορές και οι μικροκακώσεις στην κεφαλή έχουν φωτογραφηθεί και θα περιλαμβάνονται στη δικογραφία καθώς και από το βίντεο φαίνεται να σπρώχνουν τον άνδρα και εκείνος κάποια στιγμή να πέφτει και να χτυπά στο κεφάλι πριν βρεθεί στη θάλασσα.

Επίσης, έχουν παραγγελθεί τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή θα περιληφθεί στη δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ