Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Προς οριοθέτηση η φωτιά στη Σταμάτα - Καίει δασική έκταση

Νεότερη ενημέρωση

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό προχώρησαν οι Αρχές σήμερα Δευτέρα (4.9.2023), λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στη Σταμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο που προσήχθη είναι αλλοδαπός. 


Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ στην περιοχή βρίσκονται και κατοικίες, οι οποίες, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν για την ώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο  δείχνεται αυτή την ώρα να περιορίζεται σταδιακά  με την άμεση αντίδραση όλων των δυνάμεων.

 

Αρχικό κείμενο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πυροσβεστική όταν ενημερώθηκε για φωτιά στην περιοχή της Σταμάτας που ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Παπανικολή και Μικράς Ασίας.

Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ στην περιοχή βρίσκονται και κατοικίες, οι οποίες, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν για την ώρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 3-7 μποφόρ

Λόγω της φωτιάς στη Σταμάτα η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της λεωφόρου Πιπεροπούλου, στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της λ. Μαραθώνος, στην οδό 25ης Μαρτίου από το ύψος της Πιπεροπούλου και στην οδό Εύξεινου Πόντου από το ύψος της λ. Κωνσταντινουπόλεως.

Δείτε φωτογραφίες που ανήρτησε ο δήμος Διονύσου από τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς
 


Στις 12:25 εστάλη, μάλιστα, και μήνυμα από το 112 για όσους είναι στην περιοχή της Σταματάς να είναι σε ετοιμότητα λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Για «μεγάλη φωτιά» στην περιοχή Αμυγδαλέζας στη Σταμάτα γίνεται λόγος σε ανάρτηση του δήμου Διονύσου στο Facebook: «Παρακαλούμε τους κατοίκους της περιοχής που κατοικούν κοντά να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν».


Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, 12 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ