Κοινωνία

Χάνεται η μάχη για τον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής! Καίει τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας η φωτιά- Σπίτια στις φλόγες - Αναζωπύρωση στην Ιερά Μονή Κλειστών - Σε απελπισία οι κάτοικοι (Βίντεο)

Πολύ επικίνδυνη η κατάσταση στην Πάρνηθα, καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς την Πάρνηθα απειλώντας τον δρυμό.

Αυτή την ώρα υπάρχουν πληροφορίες για εκκένωση του καζίνο.

Μιλώντας στο skai.gr ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι την τελευταία ώρα ο αέρας έχει κόψει, ωστόσο η φωτιά δημιούργησε κηλιδώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας οι οποίες δημιουργούν νέες εστίες φωτιάς ειδικότερα στο βόρειο τμήμα της επιχείρησης της Πυροσβεστικής.

Εκκενώνονται οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφαντώ λόγω της φωτιάς που καίει στην Πάρνηθα από χθες, Τρίτη (22/8) Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι υπήρξε  νέα αναζωπύρωση στη Μονή Κλειστών με τη φωτιά να καίει έξω από το χωριό πάνω από το μοναστήρι, κοντά στο οποίο ξεκίνησε χθες η πυρκαγιά. 

Η φωτιά ανεβαίνει ξανά στο βουνό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ.  Πλέον, οι φλόγες φτάνουν στο σημείο που ξεκινά ο Εθνικός Δρυμός. 

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες από χθες για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή της Φυλής. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι καίγονται σπίτια, ενώ έκανε λόγο για εστία φωτιάς που κατευθύνεται προς το Ολυμπιακό χωριό. Σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό, πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη πετούν πολλά ελικόπτερα και η προσπάθεια κατάσβεσης είναι τεράστια. Ο άνεμος είναι βορειοανατολικός και συνεχίζει να αλλάζει κατεύθυνση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...