Κοινωνία

Σε απελπισία κάτοικοι της Πάρνηθας - Προσπάθεια να σωθούν τα κατοικίδια

Η αναζωπύρωση της φωτιάς που μαίνεται στην Πάρνηθα, οδήγησε στην εκκένωση τριών οικισμών στο Μενίδι. Συγκεκριμένα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντο λόγω της φωτιάς που καίει από χθες, Τρίτη (22/8).

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες από χθες για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή της Φυλής. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας η πυρκαγιά.

Συγκλονιστικά είναι τα στιγμιότυπα από τους ανθρώπους που αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους ή αναγκάζονται να τα βλέπουν να τυλίγονται στις φλόγες.

Εικόνες του protothema.gr από τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο στην περιοχή που εκκενώνεται δείχνει τους πολίτες να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται και κυρίως τα κατοικίδιά τους. 

Δείτε φωτογραφίες με κατοίκους της περιοχής να τρέχουν να φύγουν με τα σκυλιά τους στην αγκαλιά:


Οδηγίες για τον απεγκλωβισμό ζώων

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημερώνει πως όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, δήμους, φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ