Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αντιστράτηγος ε.α Κούσαντας Κωνσταντίνος για την πύρινη λαίλαπα στη χώρα μας: Στο ίδιο έργο θεατές στον Έβρο

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι στον Νομό Έβρου με την φωτιά να βρίσκεται  στον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης αφού ήδη έχει καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις δάσους και καλιεργήσιμης γης.

Οι ίδιες δικαιολογίες δυστυχώς συνεχίζονται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και των δυνατών ανέμων ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο και έχει ενωθεί με το νέο μέτωπο του δάσους της Δαδιάς.

1. Δυστυχώς τα  75.000 στρέμματα που κάηκαν το 2022 φαίνεται ότι δεν έγιναν αντικείμενο μελέτης και έρευνας για τους τρόπους πρόληψης από την πολιτεία, ειδικά στον Νομό Έβρου όπου υπάρχουν οι πιο αξιόμαχοι επιχειρησιακά Σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων μας και τα σύνορα με την Τουρκία απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα από όλο τον Νομό

2. Κοινό σημείο και των πυρκαγιών του 2022 και του 2023 οι κλούβες της Ελληνικής Αστυνομίας να περισυλλέγουν παράνομους μετανάστες κατά δεκάδες που είχαν γεμίσει τα υψώματα του Νομού Έβρου για να μην γίνουν αντιληπτοί. Δεν διστάζουν να καπνίσουν μέσα στο δάσος, να ανάψουν φωτιά να ζεσταθούν ή ακόμα και να μαγειρέψουν αρκεί να μην γίνουν αντιληπτοί.

3. Η ΕΥΠ θα έπρεπε να είχε εγκατασταθεί από την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών και να έχει κάνει ήδη γνωστά τα αίτια και της συνθήκες των εμπρησμών αυτών που μόνο τυχαίοι δεν φαίνεται να είναι.

4. Εάν η Ελληνική Αστυνομία με τους Συνοριοφύλακες, χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση απαξίωσης, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση, θα πρέπει επιτέλους να δραστηριοποιούνται και τα Τάγματα Εθνοφυλακής του Νομού τα οποία με τον νέο νόμο 5018 / 2023 "Περί Εθνοφυλακής" έχουν πλέον θεσμικό έργο της υποβοήθησης των ΕΔ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έρχεται Αρμαγεδδών-Ο Πούτιν θυμήθηκε το 1941 και έδωσε εντολή να μετακινηθούν κρατικές εταιρείες από τη Μόσχα στα “Ουράλια”

Εξόντωση δεκάδων μισθοφόρων του Κιέβου στην πόλη Νίζιν από τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με ανατίναξη αποθήκης βαλλιστικών...