Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εύβοια: Αυτή είναι η παραλία που σε προκαλεί να γίνεις… ναυαγός (βίντεο)

Η εντυπωσιακή ακτή στη νότια Εύβοια, στην ανατολική πλευρά που χαρακτηρίζεται για τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα  νερά της και την ψιλή άμμο, είναι ιδανική για ναυαγούς και έχει το περίεργο όνομα Σούρζα Μπουτ (σημαίνει ψιλή άμμος στα Αρβανίτικα).

Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, η παραλία είναι άγνωστη στους περισσότερους αν και όσοι ξέρουν την ευρύτερη περιοχή θα σου πουν αμέσως ότι πρόκειται για την ομορφότερη ακτή που μπορείς να κολυμπήσεις απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Αν περπατήσετε από το χωριό Ζάρακες, περίπου για 800 μέτρα θα αντικρίσετε δύο όρμους που ενώνονται με ψιλή άμμο, καταλήγοντας σε έναν ψηλό αμμόλοφο.


Πρόσβαση και με σκάφος
Η πρόσβαση μπορεί να γίνει επίσης με σκάφος και αυτό που θα δείτε θα σας ανταμείψει σίγουρα. Το τοπίο στη Σούρζα Μπουτ είναι απόκοσμο, με βράχια και λιγοστό πράσινο, ενώ δίπλα υπάρχει μια σπηλιά που προσφέρει σκιά στους επισκέπτες. Εύκολα θα ζήσετε εδώ μοναδικές στιγμές, απολαμβάνοντας τα νερά και ερημική αυτή παραλία ως… ναυαγός.

Μια ξεχωριστή εικόνα συνθέτει την υπέροχη παραλία Σούρζα Μπουτ που είναι μία από τις πλέον άγνωστες και τόσο κοντινές στην Αθήνα, παραμένοντας αλώβητη από τον υπερτουρισμό και τον συνωστισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση στο Κούρσκ: Ήρθαν οι εξολοθρευτές Τσετσένοι κατά των Ουκρανών που έχουν καταλάβει στρατηγικό αγωγό φυσικού αερίου (Βίντεο)

Σώθηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος που χθες ήταν “ νεκρός” για δυτικά ΜΜΕ-Συγκροτήθηκαν ειδικές ρωσικές δυνάμεις που...