Κοινωνία

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βιντεοληπτικό υλικό και DNA για τη δολοφονία του Μιχάλη

Τον δρόμο για τις φυλακές παίρνουν και οι τελευταίοι χούλιγκαν μετά τη μαραθώνια απολογία τους. Οι ισχυρισμοί των συνολικά 105 κατηγορουμένων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, δεν έπεισαν τους τρεις ανακριτές.

Πλέον το βάρος της έρευνας πέφτει στον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη, ο οποίος, σύμφωνα με τους συνηγόρους, διακρίνεται στα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών οπαδών.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναλύουν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το βιντεοληπτικό υλικό κατά το οποίο φαίνεται πως λίγο πριν τη μοιραία μαχαιριά, οι Κροάτες χούλιγκαν ξυλοκόπησαν τον Μιχάλη με ρόπαλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο άτυχος 29χρονος προσπάθησε να ξεφύγει, όμως λίγα μέτρα πιο κάτω, το μαχαίρι του δολοφόνου του έκοψε την αρτηρία του χεριού, οδηγώντας τον στον θάνατο.

Στο «μικροσκόπιο» βίντεο και εξέταση DNA

Όπως δείχνει το βίντεο, η ώρα είναι 23:08 και oι Κροάτες χούλιγκαν, όλοι μαυροντυμένοι, με κουκούλες, καπέλα και κράνη, ορμούν στο γήπεδο της ΑΕΚ διαλύοντας τον περιβάλλοντα χώρο.

Κυνηγούν, χτυπούν όποιον βλέπουν μπροστά τους και σκορπούν τον τρόμο. Με ξύλα, λοστούς, στιλέτα και φωτοβολίδες στα χέρια. Οπαδοί της ΑΕΚ τρέχουν να ξεφύγουν, ενώ οι Kροάτες χούλιγκαν συνεχίζουν να τους κυνηγούν.

Μεταξύ των κατηγορουμένων στους οποίους ανακοινώθηκε ότι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι οι πέντε υπήκοοι Κροατίας που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, επιχειρώντας να φύγουν προς Ιταλία, καθώς και ο συμπατριώτης τους που συνελήφθη στην Κακαβιά θέλοντας να περάσει τα σύνορα για Αλβανία.

Πλέον ανέρχονται σε 105 οι προφυλακιστέοι, 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής, για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς και άλλων.

Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο 14ος τακτικός ανακριτής μετέβη νωρίτερα στον «Ευαγγελισμό» και έλαβε απολογία από έναν Κροάτη κατηγορούμενο που νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Aρνήθηκαν κάθε εμπλοκή οι κατηγορούμενοι

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων «Bad Blue Boys», ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησής της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από την αντίπαλη ομάδα, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Στο διαβιβαστικό των Αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Σε ποιες φυλακές μεταφέρονται οι συλληφθέντες

Οι προφυλακισθέντες μεταφέρονται σε διάφορες φυλακές της χώρας, καθώς εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια.

Συγκεκριμένα, οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των τριών ατόμων.

Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Οι κατηγορούμενοι θα μοιραστούν συνολικά στις εξής φυλακές:

  • Κομοτηνή
  • Μαλανδρίνο
  • Γρεβενά
  • Χίο
  • Θεσσαλονίκη
  • Κορυδαλλό
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ