Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Όταν οι Κροάτες χούλιγκαν είχαν συμπλακεί με Σέρβους χούλιγκαν το 2015 στο «Ελ. Βενιζέλος»

Οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είχαν ξανααποσχολήσει τις ελληνικές αρχές σε προηγούμενη επίσκεψή τους τον Νοέμβριο του 2015, όταν και δέχτηκαν επίθεση από Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου του 2015, Κροάτες οπαδοί αποχωρούσαν από τη χώρα μας μετά τον αγώνα της προηγούμενης ημέρας της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό για το Champions League στο Φάληρο. Επρόκειτο για ένα διήμερο που μύριζε «μπαρούτι» στην Αθήνα καθώς οι μεν Κροάτες είχαν φιλικές σχέσεις με οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι δε Σέρβοι είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, την ημέρα του αγώνα, Σέρβοι και Έλληνες οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν κάνει πορεία στο κέντρο της Αθήνας, προς «αναζήτηση» αντιπάλων, φρουρούμενοι από αστυνομικές δυνάμεις.

Το επόμενο μεσημέρι, οι Σέρβοι χούλιγκαν έστησαν ενέδρα στους Κροάτες που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων, τούς επιτέθηκαν και ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις με οκτώ Κροάτες να μεταφέρονται τραυματισμένοι στον «Ερυθρό» (όπως συνέβη και τα ξημερώματα της Τρίτης (08/08).

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε προληπτικές προσαγωγές οπαδών, από τις οποίες ορισμένες μετατράπηκαν αργότερα σε συλλήψεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ