Κοινωνία

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ξάνθη και Φάρσαλα- Μαίνεται το μέτωπο του Ασπρόπυργου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή Μαγγάνων στην Ξάνθη, καθώς και σε δασική έκταση στο Ναρθάκι Φαρσάλων, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ενεργό μέτωπο στον Ασπρόπυργο

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο μαίνεται αυτή την ώρα κοντά στο Κανάλι του Μόρνου και για το λόγο αυτό έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η νύχτα αναμένεται δύσκολη καθώς οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους κάνουν το έργο των πυροσβεστών πάρα πολύ δύσκολο.

Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή Σοφό κοντά στο Κανάλι του Μόρνου, πέρασμα νερού για την Αττική, χωρίς ωστόσο αυτό να κινδυνεύει.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να μην ξεφύγει λόγω των ανέμων που πνέουν και προχωρήσει προς το Κανάλι Μόρνου, που έχει πιο πυκνή βλάστηση.

Πριν από λίγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πλέον επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Από αέρος έκαναν ρίψεις 1 αεροσκάφος και 5 ελικόπτερα (3 Erickson και 2 Bell 214ST).

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη επιχείρηση βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό με 30 πυροσβέστες και 4 οχήματα από τη Ρουμάνια όπως μας ενημέρωσε και νωρίτερα ο συνεργάτης μας Ταξιάρχης Τσιλιβής από την ομάδα «Ο Καιρός στην Ώρα του» και επιβεβαιώθηκε αργότερα και από την Πυροσβεστική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...