Κοινωνία

Συνεχίζεται η μάχη της πυροσβεστικής με τα ενεργά μέτωπα σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα, Αχαΐα και Λαμία

Ενεργά παραμένουν τα μέτωπα πυρκαγιάς σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα, Αχαΐα και Λαμία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών, ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός. 

Πιο συγκεκριμένα:

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί πλησίον του Κέντρου Υγείας, στην Κύμη Ευβοίας, όπως επίσης και στη Μαγνησία όπου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες από επίγειες δυνάμεις. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 38 πυροσβέστες και 16 οχήματα από τη Σερβία, ενώ από αέρος έχουν διατεθεί ώστε να επιχειρούν περιοδικά, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη Ρόδο, η οποία καίγεται για 10η ημέρα, αυτή τη στιγμή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή, ανάμεσα στους οικισμούς, Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονής Θάρρι. Αυτό το μέτωπο μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Οι υπόλοιπες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν, με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από Ρουμανία και από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού της Κέρκυρας, μέχρι στιγμής ελέγχονται και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 3 ελικόπτερα.

Αναζωπυρώσεις επίσης αντιμετωπίζονται από ισχυρές επείγεις δυνάμεις στην βορειοανατολική πλευρά της Καρύστου Ευβοίας ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Βασίλειο και Λινάρι ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 ελικόπτερα.

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται στην βορειοανατολική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, μέχρι στιγμής ελέγχονται.

Στο Δομοκό και στην Τιθορέα Φθιώτιδας οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν εχθές σε αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν περιοριστεί.

Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Ο Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός ανέφερε πως από τις 17 Ιουλίου έχουν υποστεί θερμοπληξία ή έχουν τραυματιστεί ή έχουν υποστεί εγκαύματα 74 πυροσβέστες.

Από αυτούς, οι τρεις είναι εγκαυματίες, οι 25 αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, οι 17 τραυματιστήκαν από πτώσεις σε πλαγιές, οι 25 είναι με αδιαθεσία στιγμής ή πνηγηρά επεισόδια, οι δύο με θερμοπληξία και οι δύο από τσίμπημα ερπετών.

Για σήμερα, Πέμπτη, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει ακραίος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...