Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Μαγνησία: Εφιαλτικές στιγμές για τους κατοίκους! Μπαράζ εκκενώσεων στον Βόλο- Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην Κηφισιά (upd)

Νεώτερη ενημέρωση

Στον Βόλο αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από τα πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερα.

Ο στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή ήταν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις κατοικημένες περιοχές αλλά και στο δάσος που βρίσκεται κοντά.

Κηφισιά

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί και στο σημείο επιχείρησαν άμεσα 42 πυροσβέστες με 10 υδροφόρες, υδροφόρες ΟΤΑ, εθελοντές αλλά και 3 ελικόπτερα. Λίγο μετά τις 7:00 μετά και από την άμεση κινητοποίηση οι δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο πριν ενισχυθούν οι άνεμοι. Σημειώνεται πως πέρα από τα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει δάσος.

Αρχικό κείμενο

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν το βράδυ οι κάτοικοι περιοχών της Μαγνησίας λόγω της μεγάλης φωτιάς πού ξέσπασε η οποία καίει μέχρι αυτή την ώρα ανεξέλεγκτη.

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αυτή την ώρα κινείται προς τον Αλμυρό. Μάλιστα νωρίτερα, εστάλησαν Προειδοποιητικά μηνύματα για ετοιμότητα έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των περιοχών Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλο.

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, εστάλη μήνυμα του 112 στους  κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αγχιάλου για εκκένωση οικισμών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας διατάχθηκε η εκκένωση των οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Κριθαριάς, Μαράθου και Βελανιδιάς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε προσωρινή διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, καλύτερη είναι η εικόνα στη Λαμία, στην Τιθορέα Φθιώτιδας ενώ οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται στη Ρόδο.

Πέντε νεκροί ο έως τώρα τραγικός απολογισμός, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές ενώ θρηνούμε τους δύο πιλότους του Canadair.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κηφισιά

Νέος συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στην Πυροσβεστική, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κηφισιά στο τέλος της οδού Στρ. Μακρυγιάννη.

Επί τόπου σπεύδουν 42 πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ κινητοποιούνται και εναέρια μέσα.

 

Η φωτιά καίει στις παρυφές της Κηφισιάς, κοντά σε σπίτια, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Υπενθυμίζεται ότι η Αττική, σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Πυροσβεστικής, βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο, 5 (ακραίος κίνδυνος) για εκδήλωση πυρκαγιάς.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ