Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται σπίτια στο Βελεστίνο - Προειδοποιητικό μήνυμα του 112

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά μεταξύ Βελεστίνου και Αγίου Γεωργίου στη Μαγνησία, με τις φλόγες να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τους δύο οικισμούς.

Η φωτιά στο Βελεστίνο -η οποία κρίνεται ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής- καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ φυσά έντονος αέρας στην περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και έξι οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας της φωτιάς έχει προκληθεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό. Όπως αναφέρουν οδηγοί που κατέβαιναν από Λάρισα, η Τροχαία τούς γύρισε πίσω, προς Αγχίαλο, από την ΠΑΘΕ.

Μήνυμα «112» για Βελεστίνο, Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών

Εν τω μεταξύ, προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους των χωριών Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών να είναι σε ετοιμότητα.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε μετά τις 13:00 το μεσημέρι κοντά στο Βελεστίνο σε έκταση με ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα, στον δρόμο προς Αερινό, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ, Βόλου και Αλμυρού.

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr στον Άγιο Γεώργιο Φερών οι φλόγες «γλύφουν» σπίτι ενώ το χωριό εκκενώθηκε. Το μήνυμα που εστάλη από το 112 αφορά και στους κατοίκους σε Βελεστίνο και Σέσκλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, υπάρχουν δύο μέτωπα φωτιάς, ένα σε ξερά χόρτα περίπου 1 χιλιόμετρο έξω από το Βελεστίνο, κοντά στις στρατιωτικές κατοικίες και ένα άλλο πίσω από τον λόφο.

Η Πυροσβεστική έστειλε 6 οχήματα, με 18 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυτή την ώρα καταβάλλουν όλες τους τις προσπάθειες, κόντρα στους δυνατούς ανέμους, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί εκκενώσεις κατοικιών.

Για το Βελεστίνο έχουν ξεκινήσει και οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας προς ενίσχυση και έχει δοθεί εντολή να μεταβούν στο μέτωπο 2 ελικόπτερα.

Να σημειωθεί ότι έχει κλείσει η εθνική οδός προς το Αερινό.

Αρχικό κείμενο

Φωτιά εκδηλώθηκε κατά τις 15:00 στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φωτιά στο Βελεστίνο με την Πυροσβστική να έχει σπεύσει στο σημείο με 20 άνδρες, έξι οχήματα, ενώ έχει επιστρατευθεί και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει σε αγροτοδασική περιοχή και μέχρι η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πήλιο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στην περιοχή Πάλτση του δήμου Νοτίου Πηλίου.

Καίει ξερά χόρτα αλλά και δασική έκταση με κυπαρίσσια σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επί τόπου δίνουν τη μάχη 16 άνδρες με επτά υδροφόρες.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...