Κοινωνία

Ολονύχτια μάχη στα μέτωπα σε Ρόδο, Αίγιο, Κέρκυρα, Κάρυστο! Νέο 112 για εκκενώσεις οικισμών- Ξεκίνησαν και τα εναέρια Μέσα

Συνεχίζεται ο εφιάλτης με τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα, Αίγιο και Κάρυστο όπου συνεχίζουν σε αρκετές περιπτώσεις να καίνε ανεξέλεγκτα ενώ τις βραδινές ώρες εκκενώθηκαν οικισμοί καθώς οι φλόγες πλησίαζαν προς κατοικημένες περιοχές.


Μάλιστα, λίγο μετά τις 6 το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους της περιοχής Πλατύς Γιαλός ώστε να κινηθούν προς Κάρυστο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα σε μία προσπάθεια να ελεγχθούν οι μεγάλες φωτιές που είναι σε εξέλιξη στη χώρα.

Συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα, εκκενώθηκαν  οι περιοχές Λιβάδι και Καστρί Καρύστου Ευβοίας λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τους παραπάνω οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λιβάδι και Καστρί, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Λίγο νωρίτερα είχαν εξελιχθεί δραματικές στιγμές στην Κέρκυρα καθώς πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος. – Ελληνικής Ακτοφυλακής από παραλία Νησάκι Κέρκυρας μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 7 ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας κόσμου, 2 μεγάλης χωρητικότητας κόσμου και 1 ρυμουλκό, ενώ απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άτομα από 1 πλωτό σκάφος και 2 λάντζες και κατευθύνονται στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Στο Αίγιο η φωτιά εξακολουθεί να καίει νότια της Εθνικής Οδού στον ορεινό όγκο με πορεία νοτιοανατολική, σύμφωνα με τη ροή του αέρα.

Οι δυνάμεις του ΠΣ επιχειρούν να τη σταματήσουν νότια του χωριού Τράπεζα, για το οποίο δόθηκε τις βραδινές ώρες εντολή εκκένωσης.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση συναγερμού σε 5 περιφέρειες

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται σήμερα σε πέντε περιφέρειες της χώρας, ενώ πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε 8 περιφέρειες, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr):

Συγκεκριμένα, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται σήμερα:

* στην περιφέρεια Αττικής,

* στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας),

* στην περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Μεσσηνίας),

* στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας), και

* στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

Επιπλέον, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει στις εξής περιοχές:

* στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας),

* στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Κω),

* στην περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας),

* στην περιφέρεια Κρήτης,

* στην περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας),

* στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου),

* στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ΠΕ Αχαΐας), και

* στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...