Κοινωνία

Αυτό μας έλειπε-Απεργία πείνας Παλαιστίνιων σε Δομή της Χίου για δήθεν καθυστερήσεις χορήγησης Ασύλου (βίντεο)

"Απεργία πείνας ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας Παλαιστίνιοι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή της ΒΙΑΛ, στη Χίο, διαμαρτυρόμενοι για καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου, που για ορισμένους όπως υποστηρίζουν, φτάνουν και τους επτά μήνες", αναφέρει το τοπικό ΜΜΕ astraparis.gr.

"Στην όλη διαδικασία μετέχουν 30 άτομα, μόνον άνδρες, ενώ αν δεν υπάρξει λύση στα αιτήματά τους θα ξεκινήσουν και άλλοι, καθώς και οι γυναίκες που βρίσκονται στην ΒΙΑΛ.

Το γεγονός της διαμαρτυρίας επιβεβαιώθηκε μετά από σχετικό ερώτημα του astraparis.gr και επισήμως από την διοίκηση της δομής, με τη διευκρίνιση ότι οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την υπεύθυνη του γραφείου ασύλου, προκειμένου να πληροφορηθούν για την τύχη των αιτήσεών τους, κάτι που υλοποιείται  ήδη σήμερα Τρίτη.


Όπως φαίνεται στα βίντεο που κυκλοφορούν οι Παλαιστίνιοι δεν τρώνε, ενώ την όλη διαμαρτυρία  ελέγχουν με προσοχή Αστυνομικοί και  φύλακες του κέντρου.

Καταγγελίες από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων  


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων ανέφερε : "Οι διακινητές λαθρομεταναστών κάνουν πάρτι σε όλη τη χώρα".

Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης ότι οι περισσότεροι Συνοριοφύλακες , με αφορμή το περιστατικό στην Λάρισα κατά την θανατηφόρα καταδίωξη παράνομου μετανάστη από την Συρία, και περιστατικά στην εθνική οδό του Έβρου, δεν έχουν εκπαιδευτεί στην ειδική οδήγηση που απαιτείται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στις (15-7-2023) σε περιοχές του Έβρου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομους μετανάστες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα  στην Εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, αφού εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα  επτά  παράνομους μετανάστες.

Ο οδηγός, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και πάτησε γκάζι παρανομώντας ως προς τον ΚΟΚ, αλλά στην συνέχεια αφού ακινητοποιήθηκε το όχημα του συνελήφθη μαζί με τους Επτά παράνομους μετανάστες .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ