Κοινωνία

Εφιαλτική νύχτα στην Εύβοια: Μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Αλιβέρι- Με το πρώτο φως σηκώθηκαν εναέρια μέσα (Βίντεο)

Βελτιωμένο παρουσιάζεται το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στην Κεντρική Εύβοια, στην περιοχή του Αλιβερίου. Η πυρκαγιά καίει όλη τη νύχτα σε διασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και όλο το βράδυ - που ήταν εφιαλτικό για τους κατοίκους- έδωσαν μάχη πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ομάδες εθελοντών και υδροφόρες των ΟΤΑ που επιχειρούν ανατολικά του οικισμού Μηλάκι, ώστε να μην κινδυνεύσει το χωριό. 

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καθώς η φωτιά καίει ψηλά στο βουνό του προφήτη Ηλία, σε δυσπρόσιτα σημεία όπου υπάρχουν πολλές μάντρες ζώων.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με δυνάμεις ενισχύθηκαν με άλλες δυνάμεις από την Κεντρική Μακεδονία ώστε πλέον επιχειρούν συνολικά 107 πυροσβέστες, με πεζοπόρα τμήματα και 35 υδροφόρα οχήματα. 

Συνελήφθη 75χρονος

Παράλληλα σύμφωνε με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 75χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με κατοίκους που μίλησαν στην ΕΡΤ ανέφεραν ότι η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από απερισκεψία κατοίκου που διατηρεί μελίσσια στην περιοχή και εκτελούσε κάποιες εργασίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...