Κοινωνία

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το ναυάγιο στην Πύλο- Η πρώτη προσέγγιση εμπορικού πλοίου

Βίντεο από την πρώτη προσέγγιση εμπορικού πλοίου το απόγευμα της 13ης Ιουνίου για παροχή βοήθειας στο αλιευτικό που ήταν γεμάτο μετανάστες, το οποίο ναυάγησε ώρες αργότερα ανοιχτά της Πύλου, έφερε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή». 

Από τη διαχειρίστρια εταιρεία αναφέρουν ότι το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Lucky Sailor» προσέγγισε το αλιευτικό με διαταγή του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού, παρεκκλίνοντας από την αρχική του πορεία, έχοντας εντολή να προσφέρει τρόφιμα και νερό.

Μόλις εντόπισαν το αλιευτικό, μέλος του πληρώματος από το «Lucky Sailor» επικοινώνησε με τηλεβόα λέγοντας ότι μπορούν να τους προσφέρουν προμήθειες. Εικάζεται ότι μπορεί να μην έγιναν άμεσα αντιληπτές οι προθέσεις του δεξαμενόπλοιου από τον χειριστή του αλιευτικού. Σε βίντεο που έχει στη διάθεσή της η «Κ» φαίνεται από απόσταση το υπερφορτωμένο με ανθρώπους σκάφος να βάζει μπροστά τη μηχανή του, να βγαίνουν καπνοί και να κινείται αργά, καθώς το έχει προσεγγίσει το «Lucky Sailor».

Το βίντεο έχει διάρκεια ενός λεπτού και 25 δευτερολέπτων και δεν είναι γνωστή η ώρα λήψης του. Δεν έχει καθοριστεί πόση ακριβώς απόσταση κατάφερε τότε να διανύσει το αλιευτικό, προτού σταματήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...