Κοινωνία

Λιμενικό: Το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο εσωτερικά και εξωτερικά- Μετατόπιση επιβαινόντων η αιτία

Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για 79 νεκρούς και 104 επιζώντες, ενώ εικάζεται πως στο πλοίο βρίσκονταν από 500 έως και 700 άτομα.

Για τα αίτια  του ναυαγίου στη Πύλο με τους εκατοντάδες μετανάστες, μίλησε  ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.

Ο Νικόλαος Αλεξίου, ανέφερε πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί «και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας» .

Ο Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, αναφερόμενος στο ναυάγιο αναφέρθηκε στο πιθανότερο σενάριο αιτίας της τραγωδίας, λέγοντας πως «το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο».

Ο κ. Αλεξίου, επιβεβαίωσε ακόμη ότι το ναυάγιο σημειώθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου. «Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά επιχειρώντας να δώσει εξήγηση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ναυάγιο.


Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτος.

 

Μάλιστα, διασωθέντες ανέφεραν πως οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν κλεισμένα στα αμπάρια του πλοίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ