Κοινωνία

Κύθηρα: Ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν και διακινητές προσφύγων

Ανάμεσα στους 90 πρόσφυγες που κατάφερε να σιασώσει το λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Κυθήρων βρίσκονταν και 2 διακινητές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα διενήγησε επιχείρηση διάσωσης και στην περιοχή έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη και ένα παράκτιο περιπολικό σκάφος, τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος σημαίας ΗΠΑ, με ενενήντα αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Τα άτομα τα οποία εντοπίστηκαν ήταν 35 άνδρες, 18 γυναίκες, 27 αγόρια, 10 κορίτσια, με καταγωγή από τις χώρες του Αφγανιστάν, του Μπαγκλαντές, του Πακιστάν, του Ιράκ και της Αιγύπτου.

Στη συνέχεια, οι λιμενικές αρχές οδήγησαν το σκάφος στο λιμάνι του Διακοφτίου Κυθήρων, όπου και οι επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν σε παράκτιο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, αργά το βράδυ του Σαββάτου (10/6).

Να σημειωθεί ότι, το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών διενεργεί προανάκριση, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί. Το σκάφος κατασχέθηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...