Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων: Συνεδριάζει για πρώτη φορά σήμερα με τη συμμετοχή Γεραπετρίτη

Εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης στη σκιά της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, συνεδριάζει για πρώτη φορά σήμερα, στις 10 το πρωί, το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός όλων των δράσεων που αφορούν στη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών ασφαλείας των σιδηροδρόμων.

Έδρα του Συντονιστικού Κέντρου, το οποίο συγκροτήθηκε εχθές, είναι η αίθουσα διαχείρισης κρίσεων του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών του ΟΣΕ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση θα συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος  Γεραπετρίτης, εκπρόσωποι του ΟΣΕ, του πυροσβεστικού σώματος, της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ και της Hellenic Train. 

Μετά την λήξη της συνεδρίασης θα ακολουθήσουν δηλώσεις. 

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του ΟΣΕ προκάλεσε η ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, με την οποία κρίνει «ανεπαρκή»  την εκπαίδευση του 59χρονου σταθμάρχη και ζητά την απόσυρση από τα καθήκοντά τους, όσων εκπαιδεύτηκαν ως σταθμάρχες μέσω της ίδιας εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αναφέρει συγκεκριμένα πως: «Δεν τεκμηριώνεται η σωστή και ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων του συγκεκριμένου κύκλου μαθητείας, προβλέπονταν 712 ώρες θεωρητικής σε δύο κύκλους μαθητείας και 75 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης, ο δεύτερος κύκλος θεωρίας πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την πρακτική εκπαίδευση».

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων αφήνει αιχμές προς την Αρχή, αναφέροντας πως  γνώριζε την εκπαιδευτική διαδικασία από το 2022 και δεν διατύπωσε ενστάσεις, πυροδοτώντας την σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, με τον ΟΣΕ να απαντά ότι η Αρχή είχε γνώση όλων των διαδικασιών, χωρίς να διατυπώσει ενστάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...