Κοινωνία

Χάος στα Χανιά: Μεθυσμένοι Αμερικανοί ναύτες «αλληλοσκοτώνονται» στη μέση του δρόμου

Εικόνα Τρούμπας, σε κακές εποχές, θυμίζει αυτές τις μέρες το παλιό λιμάνι των Χανίων εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων Αμερικανών ναυτών.

Μεθυσμένοι ναύτες, επεισόδια όπου πέφτει ξύλο δεν λείπουν τα βράδια και μάλιστα όπως φαίνεται σε σχετικό φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε ο Αγώνας της Κρήτης έχουμε ακόμα και επεισόδια όπου Αμερικανοί ναύτες χτυπούν γυναίκες συναδέλφους τους στη μέση του δρόμου.

Σήμερα το μεσημέρι οργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χανίων από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η κινητοποίηση έγινε «για να καταδικάσει την απαράδεκτη και τραμπούκικη συμπεριφορά των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ναυτών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου George Bush που χθες προκάλεσαν μια σειρά επεισόδια στην πόλη των Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν να καταθέσουν ψήφισμα στον ίδιο το Δήμαρχο αλλά και να τοποθετηθεί δημόσια η Δημοτική Αρχή για τα επεισόδια που  δημιουργήσαν οι Αμερικανοί ναύτες.

Μάλιστα αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί οργανώνει, μαζί με άλλους φορείς, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς συλλαλητήριο για να εκφράσουν αντίθεσή τους "απέναντι σε ένα κράτος που όχι μόνο φιλοξενεί δολοφόνους των λαών αλλά εγκληματεί σε βάρος της ασφάλειας και της ζωής του ίδιου του ελληνικού λαού", όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Επιτροπή Ειρήνης.

Να θυμίσουμε πως από τις 9 το πρωί της Παρασκευής έδεσε στο Μαράθι στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush γνωστό και με το προσωνύμιο «Εκδικητής».

Το πλοίο έχει πλήρωμά 3500 άτομα ενώ για τις ανάγκες της αεροπορίας φιλοξενεί επιπλέον 2500 άτομα, κι όλοι αυτοί θέλουν να ξεδώσουν και να διασκεδάσουν ξεφεύγοντας πολλές φορές από τα αποδεκτά όρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...