Κοινωνία

Τέμπη: Στο πειθαρχικό δικηγόρος-"Κυνηγούσε" πελατεία με αφορμή την τραγωδία

Σε απολογία αναμένεται να κληθεί και μάλιστα άμεσα ένας Λαρισαίος δικηγόρος από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, με αφορμή τη στάση του σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών. Η συμπεριφορά ελάχιστων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας έχει προκαλέσει την αντίδραση του Δ.Σ., το οποίο εξέτασε το θέμα κατά την προχθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, καταδικάζοντας μάλιστα «τις συμπεριφορές μελών του, που παραβιάζοντας απροκάλυπτα τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων περιφέρονται στα διάφορα ΜΜΕ προς άγραν πελατείας, μη σεβόμενοι την οδύνη και το πένθος των ανθρώπων που έχασαν οικεία πρόσωπα στο πολύνεκρο δυστύχημα».

Σημειώνεται πως πέραν του ενός Λαρισαίου δικηγόρου που θα κληθεί για εξηγήσει από το Πειθαρχικό -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»-, θα εξετασθεί και η στάση δύο ακόμα δικηγόρων και ειδικότερα θα εξετασθεί αν τελέσθηκαν πειθαρχικές παραβάσεις με αφορμή δηλώσει τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται πως το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του, όπως σημειώνεται και στο ψήφισμα που εξέδωσε «υπό το βαρύ κλίμα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, το οποίο συντάραξε την ελληνική και παγκόσμια κοινότητα, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Με αίσθημα βαθιάς συντριβής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες ίων θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, από το οποίο προκλήθηκε ο θάνατος και ο τραυματισμός δεκάδων συνανθρώπων μας, κυρίως νέων. Καταδικάζει τις συμπεριφορές μελών του, που παραβιάζοντας απροκάλυπτα τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων περιφέρονται στα διάφορα ΜΜΕ προς άγραν πελατείας μη σεβόμενοι την οδύνη και το πένθος των ανθρώπων που έχασαν οικεία πρόσωπα στο πολύνεκρο δυστύχημα. Δηλώνει δε ότι ενέργειες που καταστρατηγούν την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος θα παραπέμπονται στα αρμόδια όργανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δικαστική εξουσία θα πρέπει να αποδώσει τις ευθύνες σε όποιον του αναλογούν, οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχει. Η διερεύνηση τέτοιων εγκλημάτων θα πρέπει να είναι ταχύτατη. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και σ’ αυτήν υπόκεινται όλοι, όποια θέση κι αν κατέχουν ή απ’ όπου υπηρετούν.

Καλεί τα μέλη του στο δύσκολο αυτό διάστημα μετά το τραγικό δυστύχημα να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και συμπεριφορά που αρμόζει στο δικηγορικό λειτούργημα» καταλήγει το ψήφισμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...