Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τραγωδία στα Τέμπη: Τεταμένο το κλίμα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη - Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων (βίντεο)

Επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις ξέσπασαν το στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ένταση, όπως αναφέρει το GRTimes, ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη της πορείας για την τραγωδία στα Τέμπτη, όταν ένα γκρουπ ατόμων με καλυμμένο πρόσωπο που μετείχαν στον μπλοκ των αντιεξουσιαστών, άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Η κατάσταση εκτονώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά

Εκείνη τη στιγμή διαδηλωτές που κινούνταν στην Π. Ιωακείμ, έσπευσαν να ζητήσουν από δυνάμεις των ΜΑΤ να απομακρυνθούν και ακολουθήσουν από απόσταση την πορεία, τονίζοντας πως έκαναν χρήση χημικών χωρίς να υπάρχει αιτία, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Δείτε βίντεο του GR TIMES:

Επεισόδια ξέσπασαν και στη Λάρισα το απόγευμα της Παρασκευής 

Οι δράστες πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στον σιδηροδρομικό σταθμό με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια.

Οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και πέταξαν κροτίδες ενώ οι αστυνομικοί «απάντησαν» με κρότου λάμψης.

Είχε προηγηθεί η ειρηνική διαμαρτυρία με κεριά, στη μνήμη των θυμάτων.

Νωρίτερα, επεισόδια ξέσπασαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την ώρα που γινόταν πορεία για τα θύματα στο δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το GRTIMES, η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη της πορείας, όταν ένα γκρουπ ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, που μετείχαν στον μπλοκ των αντιεξουσιαστών άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς, που «απάντησαν» με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Στην Πάτρα έγινε σιωπηλή διαμαρτυρία στην πλατεία Γεωργίου, για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Εκεί χωρίς επεισόδια…

Οι κινήσεις πολιτών που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση κρατούσαν μαύρα μπαλόνια ενώ σχημάτισαν συνθήματα ανάβοντας κεριά σύμφωνα με το tempo24.

Δείτε βίντεο του tempo24:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ