Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δυστύχημα στα Τέμπη-Πορεία στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με πυρσούς και δακρυγόνα στον ΟΣΕ - Πετούσαν πέτρες σε Αστυνομικό Τμήμα

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης (2/3) στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ.

Νεότερη ενημέρωση 

Με δακρυγόνα απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ όταν δέχθηκαν επιθέσεις με ρίψεις πυρσών από συμμετέχοντες στην πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με το grtimes, ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε και λίγη ώρα αργότερα με διαδηλωτές να πετούν πέτρες στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου επί της οδού Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, μία μικρή ομάδα ατόμων, αποκόπηκε από την πορεία στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα. Τα άτομα αυτά πέταξαν πυρσούς και πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν στήσει φραγμό χαμηλά, στην οδό Μιχαήλ Καλού. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. Επίσης, λίγο αργότερα συμμετέχοντες στην πορεία, πέταξαν πυρσούς και πέτρες μπροστά από Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται επί της οδού Δωδεκανήσου.

Αρχικό κείμενο

Για δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων. 

Στην πορεία συμμετέχουν καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕ αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες κρατούν πανό στα χέρια και φωνάζουν συνθήματα ζητώντας να «μη συγκαλειφθεί το έγκλημα αυτό». Σε ένα από τα πανό τους αναγράφεται: «Δεν ήταν δυστύχημα είναι δολοφονία».

Δείτε βίντεο του Thestival Gr:

Στην κορυφή της πορείας υπάρχουν μηχανές και αυτοκίνητα που οδηγούν κυρίως μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕ.

Νωρίτερα, άναψαν κόκκινους πυρσούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...