Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τέμπη: Σκηνές στήνουν άνδρες της ΕΜΑΚ και του Ελληνικού Στρατού- ''Οι νεκροί θα αυξηθούν δραματικά''- Στο ''φως'' νέα συγκλονιστικά βίντεο

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των διασωστών της ΕΜΑΚ στο σημείο όπου έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, διασώστης σκύλος της ΕΜΑΚ επιχειρεί στο σημείο όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη.

Ο σκύλος δεν έχει πλησιάσει κοντά στα κατεστραμμένα βαγόνια, κάτι που δεν είναι καλό σημάδι, καθώς, όταν το ζώο μυρίζει κοντά στις αμαξοστοιχίες ότι υπάρχει ζωή, ορμάει κατευθείαν στο σημείο, ώστε να δείξει τον δρόμο στους διασώστες.

Οι σκύλοι της ΕΜΑΚ είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν όσους βρίσκονται στη ζωή.

Σκηνές στήνουν άνδρες της ΕΜΑΚ και του Ελληνικού Στρατού στα Τέμπη


Παράλληλα, άνδρες της ΕΜΑΚ και του Ελληνικού Στρατού έστησαν σκηνές το πρωί της Τετάρτης 1/3, καθώς η επιχείρηση θα κρατήσει για αρκετές ώρες, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός Action24.

Η επιχείρηση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς η σύγκρουση ήταν πάρα πολύ σφοδρή, με αποτέλεσμα κάποια βαγόνια να γίνουν μια άμορφη μάζα και κάποια άλλα να εκτροχιαστούν σε διπλανά χωράφια.
 

Υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε πολύ δύσκολες συνθήκες 

Το διασωστικό έργο δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί μέχρι να απεγκλωβιστούν άπαντες, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο εκπροσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, σχετικά με τη σφοδρή σύγκρουση εμπορευματικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity, στα Τέμπη, στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Σημείωσε ότι τον κραδασμό της συγκρουσης απορρόφησαν τα 3 πρώτα βαγόνια.

Εξήγησε ότι αυτή την ώρα δύο γερανοφόρα οχήματα προσπαθούν να σηκώσουν τους συρμούς.

Ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Συγκλονιστικά βίντεο 

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Μπορεί να ζήσουμε πιο δύσκολες στιγμές τις επόμενες ώρες

O πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ , Γιώργος Μαθιόπουλος, μίλησε για την κατάσταση που αντιμετώπισαν όταν έφτασαν στα Τέμπη, στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος με σύγκρουση τρένων το βράδυ της Τρίτης

«Είναι δύσκολες οι καταστάσεις από χθες το βράδυ. Μπορεί να ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές τις επόμενες ώρες» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο κ. Μαθιόπουλος, μιλώντας για το βαρύ φορτίο που σηκώνουν οι υπάλληλοι που καλούνται να ανασύρουν από την άμορφη μάζα σιδηρικών νεκρούς και βαριά τραυματίες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Έχουμε μεταφέρει 32 νεκρούς και τραυματίες. Από εδώ και πέρα αρχίζει το δύσκολο έργο. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί να μεταφέρουμε και άλλα άτομα νεκρά» δήλωσε συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας.
 

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τους συναδέλφους από χθες το βράδυ και δυστυχώς ακόμη συνεχίζεται» πρόσθεσε ο κ. Μαθιόπουλος. Όπως είπε «μετά τις 23:25 που ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει εκτροχιασμός τρένου, αμέσως ενεργοποιήθηκε το συντονιστικό κέντρο της Θεσσαλίας. Ότι ασθενοφόρα υπήρχαν στις γύρω περιοχές και τα πήραμε. Προσπαθήσαμε τις πρώτες ώρες να μεταφέρουμε με ασφάλεια τους βαριά τραυματίες και αυτούς που είναι πιο αργά».

Ιατροδικαστής για την σύγκρουση τρένων: Τραγωδία ανάλογη αεροπορικών δυστυχημάτων - Νέοι τα θύματα

Η ιατροδικαστής που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της εξέτασης των θυμάτων της τραγωδίας με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δηλώνει συγκλονισμένη από το σκηνικό που αντιμετώπισε.

Σύμφωνα με την κυρία Λεονταρή το έργο της αναγνώρισης είναι πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς επτά σοροί είναι απανθρακωμένοι και διαμελισμένοι.

«Είναι τρομερό» είπε χαρακτηριστικά διότι αυτό που συνέβη της θυμίζει το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγαλύτερη μαζικότητα, μια μαζική καταστροφή που η Ελλάδα δεν έχει δει εκτός από το Ήλιος και το Γιάκοβλεφ... Το τραγικό κομμάτι είναι όταν οι οικογένειες θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν τις σορούς». Όσον αφορά τις ηλικίες των θυμάτων η ιατροδικαστής τόνισε πως πως οι περισσότεροι είναι νεαρής ηλικίας και φοιτητές.

Για βαριά κακουργήματα θα διωχθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας

Παρουσία εισαγγελέα αυτή την ώρα απολογείται στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης ο σταθμάρχης, που θεωρείται ότι φέρει καθοριστική ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Παράλληλα ο εισαγγελέας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών, καθώς οι εισαγγελικές αρχές, όταν συγκεντρωθούν τα πρώτα στοιχεία για τις ευθύνες που προκάλεσαν την τραγωδία, θα προχωρήσουν σε ποινικές διώξεις.

Οι διώξεις θα αφορούν το αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος, αδίκημα που διώκεται ως κακούργημα και επισύρει -με βάση την αλλαγή του ποινικού κώδικα- ποινές που ξεκινούν από πολυετείς καθείρξεις 10 ετών και μπορούν υπό προϋποθέσεις να φθάσουν μέχρι και ισόβια.

Επίσης οι διώξεις θα αφορούν και την κατηγορία των ανθρωποκτονιών, στις οποίες πιθανότητα θα αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...