Κοινωνία

Αμαλιάδα: Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει - Mεγαλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Όλα συνέβησαν χθες στην περιοχή της Αμαλιάδας, όταν 42χρονος ενημέρωσε τον αδελφό του πως σκόπευε να βάλει τέλος στην ζωή του.

Αμέσως ο άνδρας ειδοποίησε την ΕΛΑΣ, που άρχισε να αναζητά τον αδελφό του. Ο 42χρονος είχε ήδη πάρει το αυτοκίνητό του, έχοντας μαζί του μια καραμπίνα και τέσσερα φυσίγγια.

Οι αναζητήσεις των αστυνομικών έφεραν αποτέλεσμα και εντόπισαν τον 42χρονο, σε περιοχή της Αμαλιάδας, που όμως πεισματικά παρέμενε μέσα στο ΙΧ του και απειλούσε να αυτοκτονήσει, παρά τις εκκλήσεις των στελεχών της ΕΛΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά μετά από ώρα διαπραγματεύσεων ο παρολίγον αυτόχειρας αποφάσισε να βγεί από το όχημα και να παραδοθεί στους αστυνομικούς.

Προς επίρρωση, η εφημερίδα i αποκάλυψε ότι στις αρχές του μήνα οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας εντόπισαν ύποπτη συσκευή σε τουλάχιστον ένα από τα κυβερνητικά οχήματα.

Ήταν μια κάρτα SIM με δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων γεωγραφικής θέσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Είχε τοποθετηθεί «σε σφραγισμένο εξάρτημα, το οποίο εισήχθη από προμηθευτή στην Κίνα και εγκαταστάθηκε από τον κατασκευαστή του οχήματος».

Οι έρευνες έγιναν εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι οι κινεζικές και ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στοχοποιήσει Βρετανούς υπουργούς.

Αν και Κινέζοι αξιωματούχοι απέρριψαν ως «αβάσιμες φήμες» τις ανησυχίες για τυχόν μετάδοση δεδομένων στις κινεζικές υπηρεσίες ασφαλείας, στο Λονδίνο σήμανε συναγερμός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ