H Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ( Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) προχώρησε στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενών πρώτου βαθμού.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο του πατέρα Αντβνίου, όσο και για της πρεσβυτέρας, όπως και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα του και τον πατέρα του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει ήδη αποβιώσει.
Όπως έγινε δεκτό η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε, προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.), ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.
Παράλληλα, τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε ο,τιδήποτε άλλο.
Όπως εκτιμήσεις από παράγοντες της Αρχής για το Ξέπλυμα η έρευνα της για τα οικονομικά της εν λόγω δομής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.
Θρίλερ με τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή
Στο μεταξύ, πολλά σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η «λάθος» καταγραφή του αριθμού των παιδιών τα οποία φιλοξενούνταν στην Κιβωτό. Από τις καταγγελίες, τις επίσημες τοποθετήσεις για 364 «αόρατα» παιδιά ενώ η «Κιβωτός του κόσμου», δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα εμφανίζονται μόνο 136 από αυτά, τονίζει η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αφήνει αιχμές για συμφέροντα.
«136 παιδιά έχει το 10% των παιδιών της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πως προκύπτει; Στείλαμε στην κιβωτό τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει «λάθος» δηλώσεις».
Έξι στα δέκα παιδιά δηλώθηκαν «λάθος» από την Κιβωτό, λέει η αρμόδια υφυπουργός.
«Είναι προφανές πλέον , υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές» προσθέτει η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Δύο προκαταρκτικές έρευνες διερευνώνται ταυτόχρονα στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο. Η πρώτη ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο μετά την επώνυμη καταγγελία πρώην παιδαγωγού για κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς παιδιών ενώ η δεύτερη πριν από μερικές ημέρες προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και αδικήματα. Οι έρευνες πλέον απλώνονται σε δομές της Κιβωτού, σε Αθήνα,Χίο,Ήπειρο,Καλαμάτα και Βόλο.
Τρίτεκνη μητέρα θα καταθέσει στον εισαγγελέα μέσα στην εβδομάδα για όσα σύμφωνα με την ίδια,υπέφεραν τα παιδιά της μέσα στην Κιβωτό.
Ο πατέρας Αντώνιος επιμένει πως όλες οι καταγγελίες συνθέτουν μια κακή κατασκευή που θα καταθέσει καθώς όλα αυτά είναι ψέμματα.