Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω κάψει ρούχα που θα έντυναν όλη την Ελλάδα»

Ο νεαρός ο οποίος έζησε στις δομές Κολωνού, Ιωαννίνων και Χίου, υποστηρίζει ότι ο ίδιος έχει φάει πολύ ξύλο από εργαζόμενο στη δομή, ενώ παράλληλα καταγγέλλει ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν επέτρεπε σε πολλά παιδιά να πάνε σχολείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν μπήκε στη δομή σε ηλικία 12 ετών, τον βάφτισαν ως «Παΐσιο»: «Μπήκα στην Κιβωτό το καλοκαίρι του 2013. Ως τότε με έλεγαν με άλλο όνομα», αναφέρει στο Live News και εξηγεί ότι μπήκε στην Κιβωτό μαζί με τις αδερφές του.

«Ήμουν άτακτο παιδί, έφαγα πάρα πολύ ξύλο. Δε μιλάμε για σφαλιάρες. Μιλάμε για γροθιές και κλωτσιές, μου έλεγαν να δουλέψω να μη ξαναπάω στο σχολείο» καταγγέλλει και  κατονομάζει τον υπάλληλο που τον χτυπούσε, ενώ όπως υποστηρίζει, ο πατέρας Αντώνιος, γνώριζε: «Τις κλωτσιές και τις μπουνιές μου τις έδινε ο Πασχάλης, σίγουρα ξέρουν και αυτός και η γυναίκα του τι μου έκαναν. Και άλλα δύο παιδιά είχαν υποστεί τα ίδια με εμένα. Την εντολή για τους ξυλοδαρμούς δεν ξέρω αν την έδινε ο πάτερ, αλλά σίγουρα ήξερε για όσα γίνονταν» ανέφερε.

«Με είχαν κλειδωμένο σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από τη δομή στα Ιωάννινα, ο ίδιος μεταφέρθηκε στη δομή της Χίου όπου, όπως αναφέρει έμεινε κλεισμένος σε κλειδωμένος απομόνωση, χωρίς να του επιτρέπουν να πηγαίνει στο σχολείο: «Εκεί με είχαν κλείσει σε απομόνωση εννέα μήνες, παρακαλούσα να πάω στο σχολείο. Με είχαν κλειδωμένο σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο με μια τουαλέτα. Με έβγαζαν οκτώ το πρωί με τρεις το μεσημέρι για να δουλέψω. Μου έφερναν φαγητό, αν το θυμούνταν. Τότε ήμουν 15 ετών, πήγαινα Δευτέρα Γυμνασίου» καταγγέλλει, ενώ όπως λέει η Κιβωτός τον έχει καταστρέψει γιατί δεν μπορεί να εργαστεί πουθενά χωρίς απολυτήριο Λυκείου.

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν του επέτρεψε να γίνει κομμωτής, επειδή είναι επάγγελμα για γυναίκες, όπως του είπε: «Έβγαλα την τρίτη Γυμνασίου και ήταν να δω τις αδερφές μου στη Χίο. Ο υπεύθυνος της δομής εκεί με έστειλε στον πάτερ. Εκείνος με ρώτησε τι θέλω να κάνω, του είπα πως θέλω να γίνω κομμωτής. Μου είπε πως αυτό δεν είναι για εμένα επειδή είμαι ογκώδης και πως είμαι μόνο για την οικοδομή. Τότε ήμουν 16 ετών. Μου είπε αυτό είναι για τις γυναίκες, όχι για εμένα. Υπήρχε ένα παιδί που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν το άφησε. Ο πάτερ ήθελε να τους κρατάει μέσα για να μην έχει περισσότερα έξοδα. Εκείνος αποφάσιζε για το ποιος θα κάνει τι».

«Τα κάναμε βουνό και τα καίγαμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, η μαρτυρία του νεαρού ότι έκαιγαν ρούχα που τους δώριζε ο κόσμος, προκαλεί σοκ: «Δε με έβγαλαν εκτός Κιβωτού, δούλευα στη Χίο και πληρωνόμουν 10 λεπτά την ώρα. Ήμουν με τα ζώα, τα καθαρίζαμε, καθαρίζαμε αποθήκες, καίγαμε ρούχα που μας έδινε ο κόσμος. Έχω κάψει ρούχα που μπορούσε να τα φόραγε και όλη η Ελλάδα! Αυτό το κάναμε κατ’ εξακολούθηση, τα κάναμε βουνό και τα καίγαμε. Άλλα ρούχα που τα βάζαμε σε αποθήκες μούχλιαζαν γιατί έμεναν εκεί».

Μιλώντας για την οικογένειά του, ο νεαρός ανέφερε: «Με τις αδερφές μου χωριστήκαμε το 2017 στην αλλαγή του χρόνου. Μας έστειλαν σε διαφορετικές δομές, γιατί μας θεωρούσαν “κακά” παιδιά και κακή επιρροή για τους άλλους. Παρακαλούσα τη Κιβωτό να φέρουν τις δύο αδερφές μου που είναι υιοθετημένες, και δεν μας επανένωσαν ποτέ. Εκεί μέσα είχα ξεχάσει το πρόσωπο του πατέρα μου. Σε επισκεπτήριο στον Κολωνό δεν τον άφησαν να με δει. Τον έδιωξαν. Σήμερα με τον πατέρα μου δουλεύουμε μαζί σκληρά, προσπαθούμε για να προχωρήσουμε όσο δύσκολο κι αν είναι. Με τα λεφτά που έβγαζα εκεί πήρα ένα κινητό για να μιλάω με τους γονείς μου. Μου έκαναν όμως έλεγχο για να δουν με ποιους μιλάω. Στο χέρι μου είχα χαράξει τα ονόματα των αδερφών μου και της μητέρας και του πατέρα μου». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...